Mesajul zilei

20/09/2022 - IZBĂVIT DE PRIGONITORI ȘI POTRIVNICI

Mulţi sunt prigonitorii şi potrivnicii mei, dar nu mă depărtez de învăţăturile Tale.

Psalmi 119.157

Satana trimite întotdeauna un duh prigonitor pentru a ne duce în rătăcire. De fapt, planul lui este să-i facă pe copiii lui Dumnezeu să sufere atât de mult încât să se descurajeze în credință și, astfel, să nu mai caute pe Dumnezeul Atotputernic. Nu sunt puțini oameni care au încetat să creadă în Scripturi și, din această cauză, nu reușesc să primească promisiunile Domnului în viața lor. Acest lucru face de rușine Evanghelia.

Duhurile care prigonesc omenirea luptă zi și noapte pentru a-i face pe oameni să le asculte. Ele sunt pricepute în a-i ispiti pe cei care nu sunt familiarizați cu poruncile sfinte și astfel fac totul să-i ducă în păcat împotriva Cuvântului. Duhul prostituției face ca un individ să fie dorit de mulți și, fiind slab, într-o bună zi, acesta poate cădea în păcat.

Există duhuri a căror specialitate este de a face ca omul să aibă puțin sau deloc respect pentru jurământul de căsătorie, în care a promis că va fi credincios soției sale. Pentru a-și atinge scopul, duhul necurat lucrează din greu. Ori, cine nu onorează jurământul făcut înaintea Domnului, va vedea într-o zi că asta l-a costat osânda veșnică. Ai grijă să nu asculți de cel potrivnic! Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă (1 Corinteni 10:12).

Dacă ai fost ispitit în multe domenii ale vieții, este evident că prigonitorii îți sunt numeroși, dar să nu te temi niciodată de ei. Soluția de a nu te pleca în fața niciunui atac infernal este să nu te abați de la învățăturile care ți se adresează, căci dreptatea care le însoțește este tot ce ai nevoie pentru a-i alunga pe demonii trimiși de cel rău. Nu lăsa pe nici unul să te facă să suferi.

Nu dispera din cauza numărului mare de ispite care îți ies în cale; ține minte cuvintele Domnului și fii conștient că El te-a înarmat destul de puternic pentru a nu te supune atacurilor rele. Pentru cel credincios, a fi ispitit este aproape un lucru firesc. Acest lucru s-a întâmplat cu Isus și se întâmplă și cu toți cei mântuiți în întreaga lume. Însă, a cădea în păcat este un lucru neobișnuit pentru creștin, pentru că El Îl iubește pe Dumnezeu din inimă.

Modul de a scăpa de diavol este să urmezi ceea ce spune Dumnezeu. Învățăturile care ți se adresează au capacitatea de a te ține departe de ispite și, în același timp, de a-ți da priceperea de a lega forța diabolică care vrea să te îndepărteze de Împărăția lui Dumnezeu. Dar Cel Preaînalt nu-i uită niciodată pe cei care se încred în El. Apoi, fără teamă și cu totală convingere, mustră pe vrăjmaș. La urma urmei, în toate lucrurile suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37).


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!