Mesajul zilei

21/09/2022 - IUBEȘTE ÎNVĂȚĂTURILE LUI DUMNEZEU!

Sufletul meu ţine învăţăturile Tale şi le iubesc mult de tot!

Psalmi 119.167

Domnul nu ți-ar vorbi despre nimic dacă nu ar fi de cea mai mare importanță. Așa că atunci când El te binecuvântează cu o făgăduință din Scripturi sau te face să înțelegi că o anumită situație este greșită, dă-I imediat atenție. Dacă înțelegi lucrul ce-ți aparține, crede în el și determină ca acesta să fie o realitate în viața ta. Creștinii trebuie să creadă că tot Cuvântul este adevărat și credința în Hristos înfăptuiește Adevărul.

De asemenea, nu te sfii, pentru că dacă Dumnezeu te-a făcut să cunoști suficient Cuvântul Lui, misiunea îți este, fără îndoială, grozavă. Așa că, observă totul, meditând cu atenție. Când în inimă îți apare certitudinea că un lucru îți aparține, nu întârzia să-l iei în stăpânire. Așa ne cheamă Tatăl pentru a profita de bunăvoința Sa. La urma urmei, noi suntem lucrători ridicați de El cu scopul de a-I pune la lucru puterea.

Ai grijă să nu disprețuiești revelațiile primite, căci cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult (Luca 12:48). Dacă suntem stăpâni pe propria noastră voință, mințim atunci când Îl numim pe Dumnezeu Domn. Acceptă-ți condiția de slujitor și, în acest fel, vezi cât de minunat este să slujești Celui căruia îi pasă de noi. Adevărul este că Cel Atotputernic vrea să ne facă înfăptuitori de minuni.

Un alt lucru bun este să nu renunți niciodată la ceea ce îți spune Cel Preaînalt. Chiar dacă nu-i simți imediat utilitatea, vei vedea mai târziu că preștiința sfântă nu a greșit. Fără îndoială, tot ce avem nevoie acum va fi de mare folos în viitor. Dragostea lui Dumnezeu Îl face să aibă grijă de noi mereu. În acest moment, umple-te de curaj și credință și determină-ți victoria asupra răului.

Învățăturile care te fac să renunți la vreun vis sau dorință nu trebuie irosite, deoarece sunt arme letale în războiul duhovnicesc. Fără îndoială, revelația lui Dumnezeu îți este arma perfectă de luptă. Cea mai bună atitudine față de lucrurile pe care El te face să le cunoști este de a le iubi. Sfatul biblic este: cu cât iubești mai mult ceea ce ți-a dat Creatorul, cu atât ți se va da mai mult.

Am văzut până acum cât este de folositor să iubim mult de tot învățăturile Domnului. Astfel, vom fi iubiți de El în același fel, pentru că, cu măsura pe care o folosim pentru a măsura, cu aceea vom fi măsurați. Așa că vezi cât de mult din tine Îi dai Tatălui tău ceresc.

Răsplata lui nu dă greș niciodată și, în același timp, vine în egală măsură. Tu stabilești cât de mult din Cel Preaînalt vei avea prin mărimea atenției date la ceea ce El spune despre tine. Așadar, oare cât de mult vei primi de la Dumnezeu?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!