Mesajul zilei

24/09/2022 - HOTĂRÂREA ÎȚI APARȚINE, DAR ȘI CONSECINȚELE

Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit.

Luca 15.32

Așa-zisul fiu risipitor nu a înțeles că cine părăsește pe Dumnezeu cade în pierzanie. Apoi, chiar înainte de Ziua judecății, a avut o vedenie despre ceea ce l-ar fi așteptat dincolo de moarte. Cei slabi sunt purtati de ispite, nevăzând că ușa larg deschisă are multe oferte, dar nici una nu este bună. Cine îl ascultă pe diavol, va vedea într-o bună zi că s-a încrezut în tatăl minciunii (Ioan 8,44) și, astfel, a consimțit să fie nimicit pe veci.

Cine se depărtează de Domnul, nu mai are parte de bine, de înțelepciune și de Dumnezeu ci, cât de curând, va ajunge într-o stare de mizerie. Când a căzut în orgii, fiul risipitor habar n-avea ce era prevăzut să i se întâmple. Orice lucru împotriva firii, fie că este vorba despre prostituție, droguri, hoție sau orice altceva care pare atrăgător, dar nelegiuit, îți pune capăt fericirii. Nu este mic numărul celor care abandonează viața și se dedau greșelii; cu toate acestea, într-o zi, vor descoperi că au luat cea mai proastă decizie.

În lume, cel rătăcit pierde toată moștenirea dată de Domnul și apoi descoperă că cei rătăciți nu au nicio atenție față de cei care nu au bunuri de oferit. Așa se întâmplă și în cazurile de infidelitate, după ce farmecul s-a încheiat. Cine a comis adulter își tratează „noua iubire” samavolnic și cu dispreț. Nebunii cred că fericirea este în greșeală, dar nu sunt conștienți că, fără Dumnezeu, merg spre moarte.

Rămas fără muncă, fiul risipitor a acceptat să se îngrijească de porci și, fiindcă nu avea ce să mănânce, a vrut să se sature cu roșcovele pe care le mâncau animalele, dar nu i le dădea nimeni (Luca 15:16). Nici nu credea că mâncarea porcilor nu este bună pentru oameni. Sunt mulți care încă mai au speranța de a reuși în lume, dar trebuie să se trezească de faptul că timpul se scurge și, nesocotind pe Domnul, vor avea parte de chinul veșnic.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru lucrarea Duhului Sfânt care l-a făcut pe băiat să-și revină în fire și să-și aducă aminte de minunatul Tată pe care îl părăsise. Dragostea tatălui a rămas aceeași, așa că fiul a fost primit cu bucurie. Așa va fi cu toți cei care iau decizia de a se întoarce în familia lui Dumnezeu. În casa Tatălui, nu există spieretură sau greșeală, ci tot ce este mai bun. Vezi ce ai pătimit în ghearele dușmanului și, fără întârziere, roagă pe Domnul sa te primească înapoi.

Dumnezeu îți așteaptă întoarcerea cu brațele deschise pentru a te sărbători cu o petrecere. Fără îndoială, fostul fiu risipitor ar trebui să plângă de fericire în fiecare zi pentru că a fost atât de bine primit. De ce să nu profiți de faptul că ușa nu ți s-a închis și să te întorci chiar acum? Cei care o lasă pentru mai târziu pot descoperi că poate fi prea târziu. Acum este momentul prielnic pentru izbăvirea ta.

Învățătorul a spus această pildă pentru a te încuraja să-ți îndrepți greșeala și să te întorci la Cel Preaînalt. Ceea ce a fost făcut pentru cei smintiți care au ales calea greșită se va face și pentru tine. În Domnul, nu există mâhnire, rea voință sau resentimente, ci iubire. Hotărârea îți aparține, dar și consecințele.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!