Mesajul zilei

25/09/2022 - AȘA TREBUIE SĂ TRĂIEȘTI!

Și ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.

Tit 2.12

Versetul amintit mai sus vorbește despre harul lui Dumnezeu, lucrarea sfântă în numele umanității, care s-a dovedit a fi izbăvitoare. Isus ne-a adus-o și, întrucât Biblia nu prevede niciun un moment în care această favoare să înceteze, putem crede că oricând vom avea nevoie de ea va fi întotdeauna gata de a lucra. Harul este al Învățătorului care are multe să ne învețe.

Nu există nicio modalitate de a se opune harului sau de a-l împiedica să-și îndeplinească misiunea care i-a fost dată. Când funcționează, putem fi siguri că totul va merge bine. Însă, avem și noi de făcut ceva: să ne împotrivim nelegiuirii (lipsa de respect față de treburile cerești), căci dacă această renunțare nu are loc, ajutorul sfânt nu va lucra în favoarea noastră.

Este de neînțeles cum, în mai multe rânduri, unii mântuiți sunt stăpâniți de pofte desfrânate. Ori, când cineva primește pe Isus ca Mântuitor, duhul său este mântuit. Însă, atâta timp cât este în trup, acest om va avea probleme cu firea lumii care încă locuiește în el. Carnea este neascultătoare și nu se supune lui Dumnezeu; prin urmare, în loc să ne rugăm pentru ca ea să se supună Domnului, trebuie să refuzăm lucrarea ei.

Biblia vorbește și despre alte lucruri care atentează împotriva sufletului și trebuie respinse. Altfel, vom fi sub stăpânirea acelorași duhuri care, înainte de mântuirea noastră, au acționat asupra vieții noastre. Din păcate, sunt mulți oameni prinși în patimile cărnii și în practici contrare Adevărului. Acești oameni trebuie să găsească îndrumarea lui Dumnezeu și să o urmeze.

Voia Domnului este ca noi să trăim acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie. Dacă ești cuprins de pofte stricate, dar te gândești la ceea ce condamnă Scripturile și nu știi cum să te eliberezi, citește întreg capitolul în care se află acest verset (Tit 2) și acționează conform instrucțiunilor sale. Numai cei care acceptă acest îndemn și renunță la impietate și la patimile lumești pot trăi drept.

Cei ce nu ascultă de orânduielile sfinte au întotdeauna probleme cu forțele răului și cu ispitele lor. Este trist să vezi oameni, care ar putea fi exemple bune, pierzându-se în greșeală. Acest lucru se întâmplă pentru că au încetat să se mai teamă de Dumnezeu.

Nimeni nu poate recunoaște domnia lui Isus dacă nu are Duhul lui Dumnezeu în viața lor. Deci, tu, care vrei să te întorci la Domnul, fă-o chiar acum.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!