Mesajul zilei

27/09/2022 - NIMENI NU POATE FI FRUSTRAT

Fă-mă să pricep calea poruncilor Tale, şi voi cugeta la lucrurile Tale cele minunate.

Salmo 119.27

Dumnezeu este cel mai mare strateg al tuturor timpurilor, așa că El nu a plănuit ca fiii Săi să fie frustrați în credința lor. În Hristos, avem acces la toate lucrurile Domnului. Nu există nicio posibilitate de a fi în Isus și de a trăi ca și cum ai fi părăsit de Dumnezeu. De fapt, credința noastră în Hristos ne-a dat puterea de a vorbi cu Cel Preaînalt și de a primi răspuns de la El.

Este necesar să ne rugăm pentru a fi învățați de Tatăl. Nu este suficient să vrei, ci este necesar să lupți lupta credinței pentru a ajunge la o înțelegere deplină a ceea ce se află înaintea Celui Preaînalt și a încercărilor vieții. Înainte de venirea lui Isus, diavolul avea umanitatea în mâinile sale și astfel îi asuprea pe oameni. Dar astăzi, pentru cei care L-au primit pe Hristos ca Mântuitor, asta s-a terminat. Noi, slujitorii lui Dumnezeu, avem puterea de a lega și dezlega (Matei 16:19).

Este de datoria noastră să cunoaștem calea poruncilor Domnului, ceea ce El ne arată că putem face sau nu. În acest fel, nu vom fi o mărturie rea altora, lăsând impresia că El nu este un Tată care are grijă de ai Săi. Ori, fiind Cel Atotputernic, El ne-a dat nouă, celor născuți în familia Sa, puterea de a ne elibera de rău.

Învățând să acționezi așa cum a făcut Isus, devii biruitor în luptă. Oricine află puterea miraculoasă a lui Dumnezeu nu va regreta niciodată că a urmat îndrumările Sale. Acest lucru te va face să trăiești eliberat de forțele răului și să ai reușită în credință. Nu are rost să spui rugăciuni pe de rost și să crezi în promisiunile goale ale religiilor, ci ai nevoie de credința în Isus pentru a avea o viață de belșug.

Creatorul te-a chemat pentru a aduce mărturie despre minunile pe care mântuirea ți le-a adus familiei, prietenilor, colegilor și chiar necunoscuților. Pe măsură ce îți folosești drepturile în Hristos, schimbarea în ființa ta va fi atât de mare încât mulți oameni vor veni la tine să te întrebe cum de trăiești atât de bine. Astfel, le vei da mărturia care îi va duce în brațele Domnului.

Suntem chemați să fim martori ai Adevărului și nu putem înșela pe nimeni. A spune că ești un discipol al Învățătorului și, în același timp, a trăi plin de probleme, boli și alte fapte rele, nu te va ajuta cu nimic. Cei care aparțin Prințului Păcii au biruit dinainte pe diavol și atacurile lui; apoi, aceștia trebuie să creadă ceea ce spun Scripturile despre ei pentru a obține viața de belșug adusă de Mântuitor.

Numai luptând în Numele lui Isus vei fi biruitor. Acest lucru nu se întâmplă automat, și nici doar dacă îți dorești. Este necesar să înveți despre ceea ce îți aparține și, ferm în credință, să ceri ca dușmanul să ia tot ce este al lui și să-ți iasă din cale. Apropo, de ce să nu-ți asumi locul de copil al lui Dumnezeu și să fii eliberat chiar acum?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!