Mesajul zilei

30/09/2022 - RUGĂMINTEA CELUI CARE NU VREA SĂ SE PIARDĂ

Grăbeşte de m-ascultă, Doamne! Mi se topeşte duhul: nu-mi ascunde Faţa Ta! Căci aş ajunge atunci ca cei ce se pogoară în groapă!

Psalmi 143.7

Nu te juca cu păcatul. Dacă s-a furișat în sufletul tău, scapă de el cât mai repede posibil. Dacă vei continua „cochetând” cu el, vei vedea că această situație, care îți oferă un anumit profit sau plăcere, va deschide ușa către groaznicile lucrări ale vrăjmașului. După aceea, va fi foarte greu să scapi din împărăția întunericului. Ascultă mustrările din Biblie și supune-te lor, pentru că sunt cel mai bun lucru al lui Dumnezeu pentru a te izbăvi de cădere.

Trebuie să fii auzit de Domnul, altfel nu vei mai simți niciodată prezența Lui. Astfel, Satana își va termina lucrarea de distrugere pe care o face în viața ta. El nu se joacă la lucru, ci își folosește fără milă puterea de a ucide, de a fura și de a distruge. Vocea Celui Preaînalt te va călăuzi să cunoști Adevărul și apoi vei putea lua deciziile necesare care te vor elibera.

Graba se datorează faptului că vrăjmașul nu acționează lent, ci rapid și devastator. Prin urmare, nu-ți lăsa duhul să scadă în credință, pentru că, fără ea, diavolul te va supune celor mai mari înșelăciuni, făcându-te să consideri păcatul, în formele sale cele mai diverse, ca pe o simplă alegere a liberului tău arbitru. Am fost făcuți să umblăm în Adevăr și să fim izbăviți de lucrările celui rău.

O viață păcătoasă Îl face pe Domnul să-Și ascundă fața de cei care sunt înșelați de vrăjmaș. Ori, ispita este o ofertă a tatălui minciunii cu scopul de a-ți câștiga sufletul pentru a-l supune la osânda veșnică. Așa că fii înțelept și evită orice contrazice Cuvântul, chiar dacă pare a fi cel mai bun lucru pe care l-ai avut sau de care te vei bucura vreodată. Dumnezeu nu îți strică plăcerile, ci te dezleagă de rele.

O dovadă că nu ești bine este lipsa bucuriei Domnului din sufletul tău și, în același timp, un sentiment de tristețe și remuşcare pentru că faci voia diavolului. Astfel, trebuie să faci mult mai mult decât să fii întristat de faptele tale și să-ți deschizi inima așa cum a făcut psalmistul. Cine nu strigă cu ardoare închide ușa la lucrările Duhului Sfânt, căci de la El vine dorința de a se ruga.

Oricâtă experiență ai avut cu Tatăl, dacă nu ești într-o părtășie adevărată - respectând orânduiele sfinte și împlinind voia lui Dumnezeu – te vei pogorî împreună cu cei pierduți în groapa veșnică, unde vor fi plânsul și scrâșnirea dinților (Luca 13:28). Alegerea este a ta, și de ea, nu vei mai putea scăpa. Cei care refuză darul Celui Atotputernic nu vor scăpa niciodată din chinul veșnic. Trezeste-te frate!

Ia o hotărâre și rabdă odată pentru totdeau orice fel de ispită; atunci, lumina îți va străluci de îndată. Nu risipi harul pe care Dumnezeu ți-l dă acum, ci primește tot ceea ce îți oferă Cel Preaînalt. În acest fel, vei vedea cât de bine și de plin de satisfacții este să umbli cu El acum și în veci de veci.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!