Mesajul zilei

01/10/2022 - RUGĂCIUNEA UNUI ÎNȚELEPT

Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!

Psalmi 143.10

În primul rând, trebuie să facem pe Domnul Dumnezeul nostru, iar asta se întâmplă atunci când Îi recunoaștem autoritatea asupra vieților noastre și ne supunem Cuvântului Său. El va fi Dumnezeul tău numai dacă Îi dai întâietate asupra întregii voințe, plecându-te în fața revelației Scripturii. Apoi, luând în stăpânire ceea ce El îți revelează, Îi vei oferi ocazia pe care El atât a așteptat-o ​​să te binecuvânteze.

Tot ceea ce dorește El este să devină Dumnezeul tău, pentru că, în calitate de Atotputernic, știe ce să facă pentru a te elibera din strânsoarea celui rău. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este important să I se asigure condițiile prin credința dată de El. Însă, dacă te temi de vreo amenințare a diavolului, te supui duhului trimis de împărăția întunericului pentru a te asupri.

Lucrările Domnului în viața ta trebuie să fie nelimitate, pentru că El este fără limite în toate privințele; altfel, nu-L vei recunoaște ca Dumnezeu. Pentru ca Tatăl să îndeplinească ceea ce este necesar, este suficient să crezi în lucrurile pe care El te-a făcut să le afli și să ți le asumi. Cine nu crede în puterea Celui Preaînalt de a lucra în viața lui Îl limitează. Această atitudine este ca o mărturisire că El nu este Dumnezeu.

După ce L-a făcut pe Cel Atotputernic Dumnezeul său, David s-a rugat ca El să-l învețe cum să-și împlinească scopul. A cunoaște planurile sfinte nu este suficient, ci trebuie să fii dispus să duci la îndeplinire ceea ce ți-a fost revelat. Voia Domnului nu este niciodată rea și nici nu-ți va face vreo stricăciune, ci te va face, fără îndoială, omul pe care Cel Atotștiitor a plănuit să fii. Cu siguranță, planul ceresc în ceea ce te privește este special.

Continuându-și rugăciunea, David L-a rugat pe Cel Preaînalt să-l călăuzească pe calea cea dreaptă, pentru că a înțeles că Domnul nu-l va călăuzi niciodată pe un drum stricat, plin de pietre sau spini. Să nu crezi niciodată că Dumnezeu te va conduce la întâmplare, în mod confuz sau restrâns. Planul lui nu se face pe ascuns, ci în plină zi. El nu scrie niciodată drept cu litere strâmbe, ci scrie întotdeauna drept cu litere drepte.

Duhul Sfânt este gata să acționeze în numele tău ca un alt Mângâietor; totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil, după ce ai învățat poruncile sfinte, asumăți-le și folosește-le. Cine disprețuiește ceea ce spune Dumnezeu nu va avea la nevoie ajutorul Său. De fapt, când El îți dezvăluie un lucru, El ți l-a oferit pentru ca tu să-l iei în stăpânire; așadar, trebuie să determini.

Un alt lucru important, dar simplu, este să crezi că voia lui Dumnezeu nu te va pune niciodată într-o situație periculoasă sau necinstită, pentru că Domnul este desăvârșitt în toate faptele Sale. În acest fel, nu vei regreta că I-ai permis să lucreze în numele tău. Cel Preaînalt vrea să te vadă bucurându-te de lucrurile bune pe care ți le-a dat în Hristos Isus.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!