Mesajul zilei

02/10/2022 - OI SMERITE

Căci eraţi ca nişte oi rătăcite. Dar acum v-aţi întors la Păstorul şi Episcopul sufletelor voastre.

1 Petru 2.25

Cu excepția lui Hristos, toți oamenii, începând cu Cain și Abel, s-au îndepărtat de Dumnezeu și au fost sortiți osândei veșnice. Cu toate acestea, Domnul a prevăzut mântuirea omenirii, iar acum nimeni nu mai este ca o oaie rătăcită. Cu toate acestea, dacă un om nu Îl primește pe Isus, va fi pe vecie despărțit de Domnul și de fericirea veșnică.

Acesta este mesajul pe care trebuie să-l propovăduim tuturor oamenilor, pretutindeni și în orice moment, pentru că răul pe care îl pot suferi inutil nu merită. S-ar putea crede că scopul nostru este să ne umplem biserica astfel încât să fie cea mai mare din lume, dar nu este adevărat. Pounca sfântă este să-i învățăm pe oameni că tot ceea ce este necesar pentru ca ei să nu se piardă este dinainte pregătit.

Tatăl ne-a dat Duhul Său pentru a avea reușită. Fiind în comuniune cu El, îi putem elibera pe cei căzuți în păcat, chiar și pe cei mai stricați. Misiunea noastră este să ieșim pe drumurile vieții. Așa că atunci când ne întâlnim cu șchiopi, paralitici, orbi și alți asemenea suferinzi, să-i invităm în casa lui Dumnezeu și să o umplem. Sfințirea vine în momentul în care omul Îl primește pe Isus ca Domn și Mântuitor.

Petru spune că și noi am fost precum ceilalți oameni care nu erau mântuiți, ca niște oi rătăcite. Această pildă ne va ajuta să vorbim mai bine despre planul lui Dumnezeu pentru umanitate. El nu vrea să arunce pe nimeni în întunericul de afară și să vadă pe om suferind în veci de veci; dimpotrivă, Domnul vrea ca acesta să se întoarcă la El.

Atâta timp cât omul este rătăcit, va trece prin momente de mare angoasă și nu își va găsi pacea sau bucuria. Unul dintre relele noastre este să fim preocupați, în primul rând, de creșterea muncii noastre; însă, în Biblie nu există nici un sfat în acest sens. Porunca noastră este să umplem casa lui Dumnezeu cu cei care sunt morți și rătăciți din punct de vedere moral și spiritual.

Odată întors la Mângâietorul sufletului său, omul rătăcit află ce este fericirea și, de regulă, începe să vorbească despre dragostea lui Dumnezeu cu atâta credință și ardoare, încât reușește să-i facă și pe alții să vadă cât de bine și de sănătos este să faci parte din stâna acestui Păstor desăvârșit. Dacă încă nu te-ai întors la Dumnezeu, fă-o acum. Nu merită să rătăcești de colo colo, căutând lucrurile firii omului.

Păstorul cel Bun te va duce la pășuni verzi și ape de odihnă care nu-ţi vor face niciodată rău. El nu va lăsa ca niciun leu sau urs să te mănânce, ci îți va unge capul cu untdelemn și paharul îți va fi plin de va da peste el. Nu lipsi de la sărbătoarea pe care ți-a pregătit-o Cel Atotputernic în fața vrăjmașilor tăi (Psalmi 23).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!