Mesajul zilei

03/10/2022 - FĂRĂ PRIHANĂ ȘI CURAȚI

Ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume.

Filipeni 2.15

Dumnezeu ne dă unele misiuni care, în ochii noștri, sunt ușor de îndeplinit; altele, însă, par imposibile. Însă, cum lucrarea este întotdeauna realizată de El, nu ar trebui să spunem niciodată că nu suntem în stare să ducem până la capăt o anumită sarcină, pentru că, chiar dacă părem a fi incapabili, Domnul va merge înaintea noastră pentru a împlini voia Sa. Nu suntem decât niște simple unelte, iar Cel Preaînalt este adevăratul Înfăptuitor al lucrării.

Dumnezeu nu ne cheamă pentru a trăi în continuare în nesiguranță, minciună și înșelăciune, ci El ne oferă uneltele de care avem nevoie pentru a fi cu adevărat copii ai luminii. Țintele îți pot părea un miraj, dar sunt reale. Orice om poate trăi o viață sfântă și îmbelșugată, deoarece tot ce trebuie să facă este să țină seama de planul sfânt pentru ca puterea sfântă să lucreze prin el. Așa că pregătește-te să fii fără prihană și curat.

Să nu faci niciodată de rușine pe Învățător și să nu-ți dorești să stai departe de El nici măcar un minut. Când umblăm în afara scopului sfânt, nu avem ocrotirea Sa și nici puterea Lui care să lucreze în noi. Cei care se abat de la adevărata Cale se confruntă cu durere și suferință. Nu este nimic mai bun decât să te afli sub privirea Celui Preaînalt.

Avem un singur scop de atins, și anume acela de a fi fără prihană. Poate părea dificil, dar dacă ar fi, Domnul nu ne-ar cere să o atingem. În loc să spui că nu vei reuși, asumă-ți o astfel de sarcină ca o misiune și contează pe ajutorul Tatălui, căci este întotdeauna oferit celor care își propun să-I împlinească poruncile. De fapt, fiecare membru al Trupului lui Hristos ar trebui să meargă pe această cale.

În ceea ce privește faptul de a fi curați, acesta ar trebui să ne fie un însemn vizibil oricând și oriunde am merge. Nu putem să umblăm cu Adevărul și să folosim înșelăciunea, pentru că în momentul în care ne asumăm firea lui Satana, care este un mincinos și tatăl minciunii (Ioan 8:44), nu mai avem mâna lui Dumnezeu asupra vieților noastre și, astfel, nu vom mai avea reușită în credința în Isus.

Chiar și trăind în mijlocul unei generații strâmbe și perverse, lasă dragostea Domnului să te umple pentru a salva pe ceilalți cât mai este timp. Avem puterea de a da de gol orice minciună a dușmanului, fie prin credință, fie cu boală în trup sau suflet. Pentru cel care face ceea ce este condamnabil și nu este curat, ceea ce rămâne nu este decât asuprirea și orice fel de rău.

Ai strălucit oare ca o stea în lume? Dacă nu, Cel Preaînalt cu siguranță nu este mulțumit de stilul tău de viață. El nu îți cere să trăiești curat pentru a-L ajuta, ci pentru binele tău. Fără îndoială, lumina ta îi va ajuta pe mulți, dar cel mai mult te va ajuta pe tine. Asumă-ți viața în Hristos și fii fericit și binecuvântat.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!