Mesajul zilei

05/10/2022 - ÎNVĂȚĂTURA CEA MAI DE FOLOS

Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Sfântul lui Israel: Eu, Domnul, Dumnezeul tău, te învăţ ce este de folos şi te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi!

Isaia 48.17

Mare grijă, fiindcă dacă Dumnezeu spune ceva, asta este de cea mai mare importanță și, prin urmare, trebuie să acționăm imediat pentru a împlini ceea ce spune El. În orice moment, ar trebui să cerem și să nădăjduim ca El să ne învețe Adevărul și atunci vom trăi așa cum a trăit Isus. Învățătorul nu s-a împiedicat niciodată de nimic și a avut întotdeauna ceva bun de oferit oricui L-a căutat. Câți au căutat și nu au primit nimic?

Niciun cuvânt din gura lui Dumnezeu nu este lipsit de rod, ci este puternic pentru a face ceea ce spune El (Isaia 55:11). Ceea ce vrea Cel Preaînalt să ne învețe este ceea ce este necesar pentru ca noi să-I împlinim poruncile și voia Lui. Astfel, nu ar fi nicio lucrare despre care să putem spune într-o bună zi că a fost imposibil de realizat. Cei care se lasă absorbiți de lucrurile lumești nu-și cunosc potențialul credinței.

Când primești o misiune de la Tatăl, considerați-o ca și făcută și, în același timp, ascultați fără teamă de porunca Lui, căci El este înaintea voastră pentru a îndeplini lucrarea. Însă, în același timp, este important să te lași învățat de Domnul, pentru că, întrucât nu înțelegem nimic despre lumea spirituală, fără ajutorul Lui, vom trata ceea ce este veșnic și are toată puterea ca pe ceva comun, dar care, de fapt, nu este.

Răscumpărătorul nostru este Isus, una dintre cele trei persoane ale Sfintei Treimi, care a venit și a biruit Iadul în locul nostru. El l-a învins pe vrăjmaș pentru ca în toate lucrurile să fim mai mult decât biruitori (Romani 8:37). Cu toate acestea, dacă nu suntem supuși orânduirilor Sale și nu-I facem voia, nu vom avea succes în misiunea dată de El. Prin urmare, trebuie să învățăm pildele ce ne sunt învățate de Dumnezeu.

Domnul spune în versetul citat că El este Sfântul lui Israel, cât și Sfântul nostru fără îndoială. Sfânt înseamnă o entitate separată fiindcă El nu a delegat unui înger lucrarea de a ne călăuzi și de a ne da biruința, ci a păstrat-o pentru Sine. Domnul vrea să ne învețe să umblăm pe căile Sale, ceea ce este foarte bine, pentru că este un semn că nimic nu va rămâne nespus. Ce frumos este Dumnezeul nostru!

El S-a despărțit pentru a te binecuvânta și nu Se va odihni și nici nu Se va descuraja până când nu vei fi omul pe care El a hotărât dinainte să fii. Prin urmare, dacă ai căzut în păcat și acum ești descumpănit, crezând că nu te vei îndrepta niciodată pentru a împlini chemarea lui Dumnezeu, bucură-te, căci Domnul te va învăța și atunci slăbiciunea îți va fi uitată. Poți și trebuie să te străduiești să crezi că Tatăl te va onora în credință.

El este Domnul peste toate lucrurile și, în același timp, Dumnezeul nostru. De ce ar trebui să ne temem sau să credem că nu vom reuși, dacă Cuvântul ne spune asta? Pregătirea pentru folosirea puterii sfinte ne va fi dată pe măsură ce Îl lăsăm să ne învețe și să ne spună ce să facem. Fii, așadar, o binecuvântare.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!