Mesajul zilei

06/10/2022 - UNGEREA NE ÎNVAȚĂ DESPRE TOATE LUCRURILE

Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea.

1 Ioan 2.27

În ciuda misiunii Sale grandioase, Duhul Sfânt este aproape uitat în zilele de azi. Chiar și în biserici, se învață puțin despre nobila misiune pe care El o îndeplinește printre noi. El este parte din împlinirea neprihănirii lui Dumnezeu în noi, așa cum a fost cazul lui Isus, care i-a cerut lui Ioan să-L boteze în apă, pentru ca toată neprihănirea să se împlinească. Apoi, ieșind din apă, Hristos a fost umplut de Duhul Sfânt.

Fiind botezat de celălalt Mângâietor, primești ungerea de Sus, care va rămâne în tine pentru totdeauna. Chiar dacă o ignori, ea nu te va lăsa, însă, lucrarea Sa frumoasă de Învățător nu va putea fi exercitată. Este necesar să vorbești mereu despre taine, folosind și celelalte opt daruri care îți permit să practici credința în Isus într-un mod ireproșabil. Totuși, dacă ai vreun păcat, ungerea nu va funcționa așa cum ar trebui.

Odată cu botezul, trăiești în aceeași atmosferă sfântă în care Isus trăia; prin urmare, vei fi în stare să faci lucrările pe care El le făcea. Cu timpul, vei învăța să iei de la Domnul ceea ce ai nevoie pentru a-I sluji victorios. Apoi, încetul cu încetul, îți vei vedea lumina a cărei strălucire va merge mereu crescând până în miezul zilei (Proverbele 4:18). Lucrul trist este când oamenii schimbă această binecuvântare unică cu ritualuri religioase.

Călăuzirea Duhului te va face să trăiești din belșug în toate lucrurile, fără osândă. Acesta este obiectivul care trebuie urmărit. Când o găsești, descoperi că în Domnul există iubire, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, milostenie, credincioșie, blândețe și stăpânire de sine. Lasă ungerea să sălășluiască în tine în mod liber și atunci vei vedea că toate aceste haruri sfinte te vor face o binecuvântare.

Odată cu ungerea Domnului, ai cu tine pe cel mai mare Învățător din toate timpurile și nu mai ai nevoie de cineva care să te învețe. Când auzi sau vezi un lucru, vei ști dacă îți face sau nu bine pentru viața ta și, cu înțelepciunea dată de Dumnezeu, nu te vei implica în ceea ce îți poate cauza necazuri și suferințe. Tatăl a plănuit ca viețile celor mântuiți să fie întotdeauna cu succes.

Pe lângă faptul că este adevărată, ungerea nu dă niciodată greș. Așadar, de ce să nu te lași călăuzit de Duhul Sfânt? Primim putere pe măsură ce suntem plini de Mângâietorul, care face lucrarea lui Dumnezeu în și prin noi, așa cum o făcea când Isus era printre noi ca om. Este pur și simplu înălțător să trăim în Duhul sfânt, pentru că în acest fel nu împlinim poftele cărnii și ne eliberăm de ispite.

În acest fel vei rămâne în Isus, iar El în tine. Atunci vei avea tot ceea ce ceri – determini, iei în stăpânire, revendici sau stabilești. Lasă-te călăuzit de ungere și vei ști că Isus a zis adevărul când a spus că este mai bine pentru El să se întoarcă la Tatăl (Ioan 16:16).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!