Mesajul zilei

07/10/2022 - ASCULTĂ GLASUL DOMNULUI!

Numai să-ţi dea Domnul înţelepciune şi pricepere şi să te facă să domneşti peste Israel în păzirea Legii Domnului, Dumnezeului tău!

1 Cronici 22.12

Solomon știa că tatăl său, împăratul David, era un om folosit de Dumnezeu în multe feluri, chiar și ca profet. Așa că a fost atent la binecuvântarea care i-a fost dată. Trebuie să fim atenți la ceea ce va spune Cel Atotputernic despre noi, fie prin Cuvânt, fie prin mijlocirea altcuiva. Nu este nimic mai important de făcut decât să credem în învățătura Lui despre noi.

Fiecare tată își dorește ce este mai bun pentru fiul său și, fără îndoială, David a dorit asta pentru Solomon, pe care Domnul îl alesese să domnească peste Israel. Dar nu e nicio îndoială: ceea ce i-a spus acel monarh fiului său a venit de Sus. Faptele dovedesc că a fost obișnuit să-i arate lui Solomon ce ar trebui să facă, atunci când s-a ivit prilejul. Cine vrea să fie folosit de Domnul trebuie să urmeze ceea ce i se spune și să creadă în acele cuvinte.

Binecuvântându-l pe cel care avea să-i urmeze pe tronul lui Israel, împăratul, care în curând avea să fie dus în Rai, i-a cerut Domnului să-i dea fiului său numai prudență (înțelepciune) și cunoștință. Aceasta era voia Celui Preaînalt, ca să nu se lase atras de lăcomie sau îmbogățire, ci doar de ceea ce Dumnezeu îi spusese inimii sale. De asemenea, nu lăsa ca nimic să te influențeze vreodată în afară de ceea ce ți-a spus Cel Atotputernic.

Solomon a păstrat acele cuvinte, iar mai târziu, când Domnul i s-a arătat în vis și i-a spus că îi va da orice va cere, tânărul împărat a cerut înțelepciune. El nu a dat înapoi de la o astfel de îndrumare și, prin urmare, a plăcut Domnului. Însă, cel ce nesocotește Cuvântul lui Dumnezeu piere, iar pe de altă parte, cine îl păstrează va fi răsplătit. Sfârșitul istorisirii arată că împăratul a fost binecuvântat și a prosperat în toate.

Frica de Domnul este dovedită atunci când ne confruntăm cu tot felul de oportunități, dar cerem exact ceea ce simțim de la Dumnezeu. Nu schimba niciodată cuvintele Celui Preaînalt, căci voia Lui va rămâne neschimbată. Neschimbarea învățăturii lui Dumnezeu în ceea ce te privește te asigură că vei avea ceea ce îți spune El. Astfel, Cuvântul va fi confirmat. Cine crede în Domnul nu va fi făcut de rușine.

Drept răsplată pentru ceea ce a cerut Solomon, Dumnezeu a spus că îi va da înțelepciune și cunoștință, dar el a adăugat bogății, belșug și faimă. Tatăl promite că va face mult mai mult decât credem sau cerem. Evident, El ne va da ceea ce este bun și plăcut. Prin urmare, tot ceea ce vine de la El nu trebuie irosit. Cine disprețuiește ceea ce primește de la Tatăl devine frate cu nimicitorul.

Umblă potrivit scopului lui Dumnezeu și, când se prezintă o oportunitate, fă-ți cererea așa cum ți s-a spus. Dacă ți se dă ceva în plus, aceasta va fi din voia Domnului. Cu toate acestea, nu te mulțumi cu mai puțin decât ți s-a promis.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!