Mesajul zilei

11/10/2022 - RĂSPUNDE CELUI CE TE BATJOCOREȘTE

Şi atunci voi putea răspunde celui ce mă batjocoreşte, căci mă încred în Cuvântul Tău.

Psalmi 119.42

Îndurările Domnului reprezintă înțelegerea Sa față de omul care a păcătuit și s-a îndepărtat de El. Acesta știe că nu va putea niciodată să-I placă lui Dumnezeu pentru ca El să-Și îndeplinească voia prin mijlocirea sa. Însă, cum favoarea Lui i-a fost acordată, omul poate să-și mărturisească greșeala și să-și ceară iertare. Așadar, dacă acesta este cazul tău, profită din plin, căci Tatăl lucrează pentru binele tău.

Fiecare cuvânt pe care Dumnezeu ți-l dă este o favoare, o îndurare, o călăuzire care, pe Drumul cel bun al lui Isus, îți va da condițiile pentru a-ți rezolva problemele. A nesocoti ajutorul sfânt este ca și cum te-ai preda diavolului și i-ai accepta sentința. Porunca Domnului este ca cel neprihănit să trăiască în credință, dar dacă dă înapoi, sufletul lui Dumnezeu nu se va bucura de el (Evrei 10:38).

În spatele oricărei ispite, se află un demon, trimis de Satana, să te asuprească. Orice anormalitate este un semn că o lucrare demoniacă este în desfășurare. Trebuie să-ți asumi ajutorul sfânt pentru a putea alunga pe vrăjmaș, altfel cuvintele tale nu vor fi decât simple sunete goale care nu-l vor deranja cu nimic pe slujitorul iadului. Cuvântul tău trebuie să fie ”da, da” și ”nu, nu” (Matei 5:37).

Trimisul diavolului vine să-și bată joc de robul Celui Preaînalt și să-i spună că Domnul nu-l iubește și, de aceea, nu-l va izbăvi de rău. Dacă nu faci nimic împotriva lui, ești văzut în împărăția întunericului ca o ușă deschisă pentru ca duhurile rele, care aduc numai necazuri, să te poată ataca. Porunca biblică este să ne supunem lui Dumnezeu și să ne împotrivim diavolului până când va fugi de noi (Iacov 4:7). Cine nu ascultă de Domnul nu va primi răspuns de la El.

Amintește-ți că Tatăl îți trimite mântuirea, lucrarea pe care Isus a făcut-o odată pentru totdeauna în folosul omenirii. Revelându-ți ceva în Cuvânt, partea lui Dumnezeu este terminată, iar tu trebuie să ți-o începi pe a ta. La început, pentru cel care nu a folosit niciodată credința, acest lucru poate părea puțin dificil sau complicat; însă, dacă stăruiește în a face binele, îi va fi ușor să împlinească poruncile Celui Preaînalt.

Pe măsură ce vei primi îndrumare cu privire la modul în care funcționează îndurările, cât și mântuirea, vei fi destul de pregătit pentru a-i alunga pe cei care îți fac rău. Așadar, nu te teme, ci pornește-te împotriva celui rău cu toată îndrăzneala, cerând ca el și relele lui să-ți iasă din viață. Nu există nicio posibilitate ca vrăjmașul să câștige bătălia împotriva copiilor lui Dumnezeu, atâta timp cât aceștia folosesc armele sfinte.

În viața duhovnicească, nu trebuie să-i cerem încontinuu Domnului să ne vindece și să ne scape de probleme, ci, cu curaj, trebuie să cerem celui care ne înfruntă să-și înceteze lucrarea, să-și iei tot ce-i aparține și să plece ca să nu se mai întoarcă niciodată. Nu a existat niciodată un singur om care să se fi încrezut în Dumnezeu și să fi fost învins. Nu vei fi tu primul!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul Isus să te binecuvânteze!