Mesajul zilei

12/10/2022 - PĂZEȘTE CUVINTELE DOMNULUI!

Ascultă, fiule, primeşte cuvintele mele, şi anii vieţii tale se vor înmulţi.

Proverbele 4.10

Când Domnul vorbește, El a pregătit dinainte ceea ce este necesar pentru ca binecuvântarea ta să se realizeze. Deci, nu trebuie să te rogi pentru ca El să-ți asculte dorințele, ci mai degrabă să fii atent la cuvintele Lui. Apoi, pe măsură ce meditezi asupra lor, vei înțelege sfaturile ce decurg din informațiile date prin mărturia gurii lui Dumnezeu. Tot ceea ce El îți împărtășește îți aparține.

Nu uita niciodată un lucru: darurile lui Dumnezeu sunt irevocabile. După ce ai învățat din Cuvânt că ceva îți aparține, ia-l în stăpânire câd de repede și, chiar dacă totul pare a fi imposibil de a se împlini, poți mărturisi că l-ai dobândit. Domnul nu regretă că ți-a dat o anumită binecuvântare, fiindcă Dumnezeu nu este un om, ca să mintă, Nici un fiu al omului, ca să-I pară rău (Numeri 23:19).

Este necesar să fii atent la ceea ce spune Domnul, pentru că uneori El dezvăluie ceva ce trebuie îndreptat sau corectat, astfel încât să nu existe niciun impediment în funcționarea puterii Sale. Adesea, poate fi o lipsă de comuniune, nepăsare sau atitudini contrare Legii Sale. Așa că, dacă Dumnezeu îți arată, fii sigur că El însuși va face lucrarea. Drept este să auzi și să crezi, căci dacă există vreo greșeală din partea ta, El te va ajuta să o repari.

A asculta înseamnă a fi atent la ceea ce se spune. Procedând astfel, vei vedea că partea ce I-a revenit Domnului cu privire la binecuvântarea ta a fost îndeplinită și apoi depinde doar de atitudinea ta față de credință ca promisiunea să se împlinească. Nu îndrăzni să-L înveți pe Domnul cum să facă lucrarea, pentru că vorbim despre Cel ce este Atotștiutor. El știe foarte bine cum să procedeze în orice situație; la urma urmei, ca Creator al tuturor lucrurilor, nimic nu-I scapă privirii și cunoașterii Sale.

Vrăjmașul este un maestru în a scorni minciuni, priceput la înșelăciune și deosebit de seducător. Apoi, văzând că i se dă atenție, va crea diverse situații pentru a te abate de la cale. Orice ar fi, nu te abate de la Cuvântul trimis ție, pentru că Cel Preaînalt L-a înzestrat cu destulă putere ca să-ți dea ceea ce El a promis. Secretul este să reziști și să nu lași vrăjmașul să te înșele cu fantezii mincinoase.

Tu ești cel care trebuie să-ți îndrepți inima pe calea arătată de Domnul și, când simți că te lasă puterile, amintește-ți că puterea ta depinde de modul în care te arăți în fața problemelor; dacă ești slab, ea-ți va fi mică. Ori, Domnul este puterea noastră și, prin urmare, nu va exista niciodată vreo încercare peste puterea Lui. Prin urmare, nu înceta să crezi și să ceri ca ceea ce ți-a fost revelat să se împlinească așa cum a fost plănuit.

Pe calea vieții, taina este să urmezi cuvintele Domnului și să-ți ții inima curată, pentru că pot apărea multe ispite: femei precum Dalila, bărbați seducători, oameni precum Elymas magicianul, Anania, falsul binefăcător, Dema, cel necredincios căci a iubit lucrurile lumești, sau Iuda Iscarioteanul, ucenicul ce s-a făcut hoț. Cine își îndreaptă inima pe calea cea bună va avea succes în tot ceea ce face. Ai grijă, căci celui ce i se dă mult, i se va cere mai mult (Luca 12:48).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares.

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!