Mesajul zilei

15/10/2022 - INIMĂ ÎMPIETRITĂ

Isus a înţeles lucrul acesta şi le-a zis: Pentru ce vă gândiţi că n-aveţi pâini? Tot nu pricepeţi şi tot nu înţelegeţi? Aveţi inima împietrită?

Marcu 8.17

Isus știe tot ce spunem și chiar ce se întâmplă în inimile noastre. Nu încerca niciodată să ascunzi nimic de El, ci du-te întotdeauna înaintea Lui și arată-I căile tale. Când ai fost chemat, Domnul ți-a știut slăbiciunea, cât și ceea ce diavolul a făcut și vrea să-ți facă. Prin urmare, iubindu-te, El vrea să te facă să înțelegi că cea mai mare problemă a ta este să dai atenție Cuvântului.

Ceea ce s-a întâmplat în versetul pe care îl studiem arată că nu ar trebui să analizăm vorbirea Domnului după logica minții noastre, căci aceasta nu ne va duce la nicio revelație. Ori, Cuvântul lui Dumnezeu este deslușit duhovnicește și nu conform interpretărilor noastre. Drept este să iei în considerare tot ceea ce auzi de la El și să meditezi la asta; așadar, trebuie să faci sau să-ți asumi ceea ce înțelegi prin Duhul Sfânt.

Toate miracolele descrise în Biblie, precum și cele pe care le vedem în mijlocul nostru, trebuie să fie primite ca pilde. Așadar, după ce ne rugăm pentru cunoaștere, trebuie să medităm la ceea ce am văzut sau simțit înainte, în timpul sau după lucrarea lui Dumnezeu. Astfel, vom înțelege ce vrea să ne transmită Cel Preaînalt. Cel care cere, primește astfel încât cere întotdeauna Domnului înțelesul tuturor lucrurilor.

Pe măsură ce înțelegi revelația, veți vedea că Domnul te-a pregătit pentru o lucrare pe care nu o înțeleseseși încă. Pentru Tatăl, nu există problemă pe care să nu o poată rezolva sau boală care să nu poată fi vindecată, pentru că nimic, absolut nimic, nu este imposibil pentru El. Când cunoaștem Adevărul – Cuvântul revelat al lui Dumnezeu – suntem eliberați de orice asuprire. Poporul lui Dumnezeu suferă din lipsă de cunoaștere (Osea 4:6).

Cu o inimă împietrită omul se gândește doar la treburile normale ale vieții. Pentru acesta, cel mai bun lucru este să aibă grijă de sine, să accepte imediat operația medicului, să obțină un împrumut de la bancă, să caute partenerul și să facă o înțelegere, cât și să nu predice celor care nu vor să știe de Dumnezeu. Cu toate acestea, cei care umblă cu Dumnezeu știu că a răspunde fără a avea îndrumarea Lui nu este un lucru bun; la urma urmei, ei sunt slujitori ai Domnului.

O inimă înțeleaptă este bucuria Celui Atotputernic, căci așa se va face voia Lui. Ca Creator, Celui Preaînalt Îi pasă de bunăstarea tuturor. Cei care cred în Cuvântul Său trebuie să se arate gata înarmați pentru a lupta în luptele Domnului, dând cuvânt de credință celor neputincioși, încurajare celor căzuți la marginea drumului și putere celor învinși și neputincioși în fața asupririi.

Voia plăcută, bună și desăvârșită a lui Dumnezeu te va face biruitor în orice situație. Așa vrea El să te vadă, nesupus niciodată minciunilor dușmanului. Ferește-te de înșelăciunea fariseilor, pentru a nu te lepăda de chemarea Domnului.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!