Mesajul zilei

16/10/2022 - GARANȚIA CUVÂNTULUI

De aceea spune-le: Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Nu va mai fi zăbavă în împlinirea cuvintelor Mele, ci cuvântul pe care-l voi rosti se va împlini»’ , zice Domnul, Dumnezeu.

Ezequiel 12.28

Cel care nu se schimbă și nu Se înșeală niciodată vorbește și cu poporul Său. Dumnezeu este desăvârșit în toate privințele, așa că știe totul doar dintr-o privire. Când El deschide gura și vorbește, niciun cuvânt nu este greșit. A avea încredere în ceea ce spune El înseamnă a avea încredere în El, a-ți asuma ceea ce El îți zice și a-I pune puterea nemărginită la lucru pentru a-I face plăcere.

De la începutul creației, glasul Domnului are puterea de a face ceea ce El prevestește. Așa a apărut întinderea uscată ce desparte apele, lumina, unde era doar întuneric, vegetația, unde nu creștea nimic, cât și celelalte făpturi. Dumnezeu nu are nevoie de o bază pentru a crea ceva, pentru că El este singurul Fundament al lucrurilor. El există prin propriul Sine și face totul drept și sfânt. În El, nu este nicio înșelăciune!

Cei care înțeleg Scripturile trebuie să aducă mărturie exact cum Cel Preaînalt le-a făcut cunoscută voia Sa, căci, altfel, vor fi găsiţi mincinoşi. Nu există nici cea mai mică șansă ca vreun Cuvânt al Tatălui să fi fost spus la întâmplare și să nu se fi împlinit. Cei care nu cred în cuvintele Lui au cu siguranță probleme serioase, deoarece cred în minciunile celui rău, defăimând Adevărul.

Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu este și a fost un motiv de neîncredere și batjocură din partea oamenilor cărora nu le pasă de viața veșnică. Ori, dacă El ar fi intrat la judecată cu omul, această sărmană creatură întinată de păcat ar fi încetat demult să mai existe. Ca Tată, El nădăjduiește ca fiii Săi să se trezească și să vadă cât de departe sunt de calea binelui. Însă, într-o bună zi, El îi va judeca pe toți.

Când Isus a murit, toate promisiunile lui Dumnezeu s-au împlinit în El și niciuna dintre ele nu va înceta de a lucra până azi. Cel mai bun lucru pe care îl poate face orice om în folosul său este să creadă în Scripturi și să renunțe la orice sentiment înșelător că Domnul ne poate uneori amenința ca nu cumva să fim duși în păcat și pierzanie. Când înțelegi că o promisiune este pentru tine, o poți revendica imediat.

În momentul în care Dumnezeu face o făgăduinţă unui om, acesta nu trebuie să aştepte să o înţeleagă pe deplin, ci să și-o asume imediat pentru ca să se împlinească. Domnul nu amână împlinirea a ceea ce făgăduiește și nu va întârzia în niciun caz. El știe cel mai bun moment pentru a face judecata. De aceea, să-ți fie teamă de El și să te supui poruncilor Sale, căci oricine I se opune va suferi consecințele.

Ceea ce a spus Dumnezeu se va împlini exact așa cum El vestește. Garanția că lucrarea va fi făcută este a Lui. Biblia spune că, chiar dacă cerul și pământul vor trece, cuvintele Domnului nu vor trece (Matei 24:35). Ori, în fața acestei realități, nu este timpul să te îndrepți pentru ca atunci când va veni Judecata cea mare să nu te afli printre cei răi?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!