Mesajul zilei

17/10/2022 - ÎNAINTE CA SĂ SE ÎNTÂMPLE

Şi v-am spus aceste lucruri acum, înainte ca să se întâmple, pentru ca, atunci când se vor întâmpla, să credeţi.

Ioan 14.29

Avertismentele lui Dumnezeu sunt de o importanță capitală pentru credința noastră, iar cei care cred ceea ce spune El pot scăpa de multe necazuri. Petru nu a luat în considerare gravitatea mustrării lui Isus și a spus că este gata să meargă până la moarte cu Domnul. Apoi s-a lepădat de El de trei ori. Aceasta este o lecție de învățat și, de aceea, de fiecare dată când suntem avertizați că ceva rău este pe cale să se întâmple, trebuie să ne rugăm.

Adam a fost prevenit să nu mănânce din fructul pomului, dar, din păcate, nu a dat atenție și, când a fost ispitit, l-a mâncat. Din acest motiv, stricăciunea a fost mare nu numai pentru el, ci și pentru întreaga omenire, fiindcă toți ne tragem din el. De ce diavolul primește permisiunea să ne atace este întrebarea la care putem găsi răspunsul doar în Scriptură. Nu sta să cauți explicații, pentru că la momentul potrivit îți vor fi date.

Când Cuvântul ne îndrumă să nu facem loc celui rău (Efeseni 4,27), Domnul ne arată pericolul acestei ființe care, găsind ușa deschisă, intră pentru a distruge. Cine se lasă amăgit de plăcerile trupului, căzând în păcat, face fără îndoială semn vrăjmașului să-i intre în viață. El vine nu numai pentru a-ți da plăcere, ci și pentru a-ți aduce nefericirea veșnică. Așa că nu primi nimic din lucrurile cu care te îmbie și refuză-i toată „bunătatea”.

Domnul ne îndrumă să avem grijă de ceea ce avem, astfel încât nimeni să nu ne ia cununa (Apocalipsa 3:11); cu toate acestea, mulți oameni cred că „nu este chiar așa”. Apoi, văzând pagubele, unii acuză pe Domnul că nu i-a apărat. Dumnezeu ne-a dat Numele lui Isus pentru a face lucrarea așa cum a făcut-o El. Prin urmare, ori de câte ori crezi că diavolul pregătește o capcană împotriva ta și alor tăi, cere ca astfel de intenții să fie anulate.

Fii atent la ce îți vorbește Domnul prin Cuvânt, stând de veghe și rugându-te, ca să nu cazi în ispită, căci dacă se va întâmpla asta, veți suferi mult. Adevărul este că ceea ce a spus Cel Preaînalt se va împlini. Dacă nu ești tare în credință și nu respingi săgețile celui rău, cu siguranță vei ceda puterii de convingere a ispitei. Păzește-te, căci diavolul este ca un leu în jurul nostru să ne înghită (1 Petru 5:8).

Cum este Atotștiutor, Domnul nu greșește niciodată și are mereu dreptate; astfel, toate cuvintele Lui se împlinesc. Fiind avertizat, ai posibilitatea să-ți căuți refugiu în Domnul și, folosind autoritatea conferită fiecărui creștin, să dai afară pe cel rău. Poți face mai mult decât să te plângi când te rogi dacă folosești puterea Numelui lui Isus.

Încearcă să fii de neclintit în credința ta în Hristos și, chiar dacă totul pare să arate contrariul, ține-te de ceea ce ți-a spus Domnul. Apoi, când Satana începe să acționeze, vei putea scăpa de săgețile lui. Faptul că Dumnezeu te călăuzește prin Scripturi este pentru că El vrea să te apere de ispită.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!