Mesajul zilei

18/10/2022 - CE ARE DIAVOLUL ÎN TINE

Nu voi mai vorbi mult cu voi, căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine.

Ioan 14.30

Astăzi, Dumnezeu vorbește prin Scripturi și prin lucrarea Duhului Său, care ne învață totul. Binele pe care l-a făcut pentru noi, când mântuirea ne-a fost săvârșită, este mai mare decât putem înțelege, căci printr-o astfel de lucrare suntem copiii și moștenitorii Lui, fiind împreună moștenitori cu Isus. Am făcut parte din acest plan frumos încă de la început, iar când viața ni se va termina pe Pământ, vom trăi veșnic alături de Isus.

Vocea Domnului este în continuare aceeași cu cea din momentul creației: imperativă, impunătoare și puternică pentru a rezolva orice situație neplăcută și destabilizatoare. Am fost creați de ea, în ea și pentru ea; de aceea, omul este desăvârșit numai atunci când primește pe Isus ca Domn al vieții sale. Deci, deschizându-ți ușa casei – inima –, Învățătorul poate să-ți arate calea către fericire. La fel este și cu noi când Îl primim ca Mântuitor.

Când prințul acestei lumi s-a apropiat de Isus, El a trebuit să spună mai puțin decât ar fi vrut, pentru că trebuia să desfacă lucrarea rea ​​făcută în Rai. Hristos a avut succes deplin când i-a luat șarpelui autoritatea pe care o luase de la om. Domnul, care are toată puterea în Cer și pe Pământ, ne-a dat o împuternicire, spunând că tot ce vom determina în ​​Numele Său, El va face (Ioan 14:13).

Astăzi, El ne vorbește neîntrerupt, atât cât putem auzi, și ne învață să umblăm în Cuvântul Său. Ceea ce învățăm în Cartea Sfântă este Adevărul deplin și, cu fiecare informație, ne deconectăm de forțele răului și începem să fim în comuniune cu Tatăl. Învățăturile primite de la Cel Preaînalt sunt precum o hartă pentru a ne găsi locul în El.

Diavolul nu a avut nimic cu Isus, dar L-ar fi avut în mâinile lui pentru ca lucrarea mântuirii să nu poată fi îndeplinită. Vrăjmașul nu știa că Fiul lui Dumnezeu va desface toată minciuna răspândită de el prin ispitirea lui Adam și Eva. În curând, avea să-și piardă puterea luată de la om și, în același timp, Domnul a luat în sclavie captivitatea și a dat daruri oamenilor (Efeseni 4:8). Poziția ta de azi în raport cu diavolul este una de supremație completă.

Tot ce trebuia făcut pentru ca noi să fim salvați din mâinile lui Satana a fost împlinit. Datorită acestui plan, suntem complet și veșnic eliberați de orice rău. Nu putem rămâne în mâinile Lui, căci cu Domnul în noi avem focul mistuitor (Evrei 12:29). Dacă cel rău va încerca să ne atingă, va primi acest foc și nu-i va putea rezista.

Prin urmare, ridică-te ca un copil al lui Dumnezeu și afirmă-ți drepturile în Hristos. Nu te mai supune stăpânirii răului, căci ești un „teritoriu” eliberat. Numai Isus are autoritate astăzi, pentru că El a biruit pe vrăjmaș și astfel a nimicit pentru totdeauna motivele rele ale acestei ființe demne de dispreț. Trăiește-ți libertatea în Cel ce te-a răscumpărat!


Îb Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!