Mesajul zilei

19/10/2022 - AȘA CUM NI S-A PORUNCIT

Dar vine pentru ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl şi că fac aşa cum Mi-a poruncit Tatăl. Sculaţi-vă, haidem să plecăm de aici!

Ioan 14.31

Exemplul de smerenie dovedit de Isus este ceea ce Dumnezeu așteaptă de la fiecare dintre noi. Am fost izbăviți de duhul răzvrătirii, care a cauzat o revoltă în cer, luând cu el o treime din îngeri. Apoi, biruind pe cel dintâi om prin ispită, diavolul i-a luat lui Adam autoritatea ce îi fusese încredințată. Dar acum, eliberați de el și de proasta sa influență, trebuie să ne supunem voinței bune, plăcute și desăvârșite a lui Dumnezeu (Romani 12:2).

Lumea trebuie să știe că Dumnezeu este Domnul nostru și că, astfel, trebuie să ne supunem Lui. A face din Cel Atotputernic singurul Domn al sufletului, trupului și duhului tău trebuie să-ți fie scopul, totul trebuind să fie păstrat curat pentru venirea lui Isus. Atunci, vom intra în lumea în care comorile nu sunt mâncate de molii și rugină (Matei 6,20), unde nu este păcat și nici amintirea lucrurilor triste și rele care se întâmplă pe pământ.

Hristos a arătat că L-a iubit pe Tatăl împlinind misiunea pe care o primise de la El; la fel, trebuie să fim atenți la ceea ce ne-a dat Cel Atotputernic să facem și să nu renunțăm niciodată. Chiar dacă nimeni nu ne ajută, sau chiar ne împiedică foarte mult, aceasta nu ar trebui să fie o scuză pentru a nu-L iubi pe Cel care este sfânt și ne-a chemat la sfințenia și smerenia Sa. Cine simte așa este ca o lumină în mijlocul unei generații corupte.

Isus a urmat în totalitate poruncile Tatălui, fără a se abate de la ele. La fel, cei care vor să-I placă lui Dumnezeu nu pot permite ca nesupunerea să le stăpânească inimile. Dimpotrivă, în fiecare situație, trebuie să fie conștienți că un alt Duh, cel al lui Dumnezeu, sălășluiește în ei. Trăiește astfel încât toate faptele tale să fie făcute cu dragoste și înțelepciune.

Nu vei fi gata să fii folosit de Domnul atâta timp cât vreun interes personal îți îndreaptă calea. Străduiește-te să-I faci voia, chiar dacă nu simți chemarea de a face parte din apostolia Sa. Ori, orice creștin a fost făcut mărturia lui Isus și, prin urmare, nu trebuie să fie niciodată mânat de vreun simțământ contrar Bibliei. Rămâi de neclintit și în ziua Judecății vei fi găsit curat.

Ca un copil iubit al lui Dumnezeu, poartă-ți zi de zi crucea – misiunea care ți-a fost încredințată – și urmează-L pe Stăpân. Așa că fii întotdeauna gata să faci orice îți spune Dumnezeu, indiferent de cum te simți în trup sau în suflet. A-și îndeplini misiunea este datoria fiecărui om care își prețuiește mântuirea și nu vrea să o piardă. Lasă pe Domnul să te vadă împlinindu-I voia în ceea ce te privește.

Sarcina pe care ți-a dat-o Dumnezeu este una nobilă. Împlinind-o, vei afla ca ești iubit de Tatal si de Domnul Isus. Așa că, pregătește-te să fii onorat de El în orice moment și nu fugi niciodată de luptă. După ce te-a învățat, Cel Veșnic te va pune la încercări minunate. Fie ca numele tău să fie pe lista celor buni!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!