Mesajul zilei

24/10/2022 - ISUS ESTE CU NOI

 Care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită.

1 Timotei 2.6

Isus, prin Cuvântul sfânt, a existat întotdeauna alături de Tatăl. El este numit Fiul lui Dumnezeu și este Persoana Sfintei Treimi care a creat lumea cu tot ceea ce există în ea. Venirea Lui pe pământ a fost cu scopul de a ne reda autoritatea pe care am pierdut-o odată cu căderea lui Adam, „râscumpărându-ne” pentru Dumnezeu prin moartea Sa de pe Calvar. După ce a înviat, El a primit toată puterea în Cer și pe Pământ și, fiind așezat la dreapta Tatălui, mijlocește pentru cei care cred în El.

Pentru a mântui pe omul căzut în păcat, era necesar ca cineva fără de păcat să facă o asemenea lucrare, căci nu exista niciun om neprihănit. Taina întrupării s-a petrecut așa cum a spus Domnul și Fiul Său care, despuiat de puterea sfântă, a venit și a locuit printre oameni, fiind unul dintre noi. Învățătorul a venit ca un om, trecând prin nașterea maternă și, astfel, a putut să-l învingă pe diavol.

Despuindu-se de slava Sa, Fiul lui Dumnezeu S-a desființat pe Sine. El S-a coborât pe Sine în postura de slujitor și a fost făcut o sămânță, așa cum eram noi înainte de concepere. În acest fel, El a fost sădit în pântecele Mariei, iar ea L-a zămislit. Domnul a trecut prin tot procesul prin care am trecut noi și, din această cauză, El a devenit ca noi, dar fără păcat.

Singura diferență dintre Isus și orice alt om a fost că el era fără păcat, ceea ce însemna că Satana nu avea nicio autoritate asupra Lui. Venirea lui Hristos a fost un act de curaj al lui Dumnezeu pentru a izbăvi omenirea de osânda veșnică. După nașterea Sa, părinții Săi au trebuit să fugă în Egipt, ca să nu fie uciși de hotărârea cea rea ​​a lui Irod, și s-au întors după ce tiranul a murit. Isus a fost singurul care ne-a putut mântui!

Pentru a ne elibera, Hristos, ca Dumnezeu, S-a dat pe Sine însuși și a plătit prețul cerut de Tatăl. Această atitudine este peste înțelegerea umană dar, într-o bună zi, în Rai, vom afla totul. El este desăvârșit în toate faptele Sale; astfel, dacă toată lumea ar fi aflat despre ceea ce reprezintă Hristos pentru omenire, s-ar fi convertit și ar fi părăsit lumea plăcerilor trupești și a păcatului.

Bine este că putem propovădui oamenilor, fără să ne abatem, pentru că prețul răscumpărării a fost dat de Isus pentru toți. Am fost cu toții incluși în frumoasa lucrare a mântuirii. Ah! Dacă cunoașterea oamenilor ar fi lărgită, iadul ar fi gol. Cu toate acestea, din păcate, din cauza inimii împietrite a multora, acest loc va fi umplut de suferinzi pe vecie. Îndurare, Doamne!

Când strigi Numele lui Isus pentru a opri o lucrare a celui rău în viața ta, Isus îți este Martorul. Procedând astfel, nu vei pierde niciodată lupta. Prin urmare, să nu slăbești niciodată în ziua necazului, că mică îți va fi puterea (Proverbele 24:10). Domnul este Stânca și Puterea ta.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!