Mesajul zilei

25/10/2022 - DOMNUL ȚI-A DAT ÎN MÂINI IERIHONUL

Domnul a zis lui Iosua: „Iată, dau în mâinile tale Ierihonul şi pe împăratul lui, pe vitejii lui ostaşi.

Iosua 6.2

Poporul lui Israel se afla de ceva vreme în Canaan, trecând Iordanul pe jos, gata pentru noi îndrumări. Important este să nu uităm ce a făcut Dumnezeu până atunci, cât și ce va mai face. Contactul nostru cu Cuvântul ne face legătura cu Tatăl și, prin același Cuvânt, simțim când și cum ne vom lua în mâini ”Ierihonul”. Dumnezeu nu face nimic întâmplător și își ține promisiunile.

Au fost 40 de ani de așteptare, din cauza neasupunerii vechii generații care nu a crezut în Domnul. Astfel, când a sosit vremea hotărâtă de Cel Preaînalt, Iosua a fost comandantul poporului lui Dumnezeu. Simțind că este timpul să ia Ierihonul, s-a dus înaintea cetății și, fiind vizitat de un Înger, a auzit că aceasta îi va fi dată în mâinile lui. Nu te teme de problema ta, căci Cel Atotputernic va face la fel și pentru tine.

Cuvântul lui Dumnezeu a rămas tare din prima zi în care Moise le-a spus evreilor în Egipt că îi va scoate din robie și îi va duce într-o țară în care curge lapte și miere. Cel Preaînalt nu șterge și nici nu schimbă ceea ce El a promis. Oriunde s-ar afla, cel ce înțelege că o făgăduință biblică îi aparține, își poate asuma de îndată locul în Hristos pentru a-l lua în stăpânire.

Toate promisiunile Domnului rămân de neschimbat, așteptând pe cei care vor îndrăzni să le revendice și să le folosească. Pentru El nu există oameni speciali sau cineva care să nu-I merite darul. De aceea, nu contează ce a făcut greșit cineva în viață; înțelegând că o binecuvântare îi aparține, puterea lui Dumnezeu care însoțește acel Cuvânt va intra în acțiune și va face ceea ce este necesar pentru ca acel om să aibă ceea ce i s-a promis.

Când și-a ridicat ochii către Dumnezeu lângă cetate, Iosua a auzit ce avea nevoie: Domnul dăduse cetatea și pe împăratul ei în mâna lui. Ridică-ți ochii către Domnul și, în acest fel, vei vedea cât de simplu este să înțelegi ce îți dă El prin Scripturi. După ce ai înțeles, însușește-ți acel lucru. Când simți atingerea sfântă, nu întârzia, ci determină ce ți s-a spus și crede în el, pentru că Dumnezeu nu dă greș niciodată.

Problema ta este cauzată de un asemenea împărat – o putere rea care o face să existe – și, sub ordinele lui, demoni puternici, luptători ai iadului, sunt puși la lucru. Însă, când Dumnezeu Își înnoiește promisiunea, trebuie să crezi că răul, cauza și ajutoarele lui ți-au fost date în mâini. Apoi, calm și ferm, dă ordinul și crede că lucrarea este gata, căci așa se va face.

Odată ce ai înțeles Cuvântul lui Dumnezeu, devii autoritatea supremă în problema respectivă. În momentul în care simți ungerea, vorbind în Numele lui Isus, ești o unealtă puternică în mâinile Tatălui. Apoi, după ce ai urmat instrucțiunile, vei vedea că puterea Lui nu va eșua, atâta timp cât vei crede.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!