Mesajul zilei

26/10/2022 - CÂT DE MULT IUBEȘTI PE DUMNEZEU?

Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea.

Psalmi 119.97

Exclamația psalmistului din versetul amintit mai sus este ceea ce Domnul ar dori să audă de pe buzele tuturor celor care L-au primit pe Isus ca Mântuitor. Cel ce iubește cu adevărat Legea lui Dumnezeu – toată revelația cuprinsă în Scripturi – trăiește în așa fel încât până și cei mai rătăciți oameni ajung la concluzia că Cel Preaînalt există și este bun, pentru că Îl văd lucrând în el. De aceea, caută să slujești Tatălui din tot sufletul tău, din toată inima și puterea ta.

Adevărul este că suntem iubiți la fel de mult cât Îl iubim noi pe Dumnezeu. Mai mult, cui i se iartă puţin iubeşte puţin (Luca 7:47b). Pe de altă parte, cei care trăiesc urmându-și plăcerile trupești nu au niciodată timp să cerceteze Scripturile pentru a vedea dacă sunt pe Calea cea bună sau se abat de la ea, iar acest lucru este clar după viața pe care o duc. Acești fel de oameni, când trec prin încercări, sunt cuprinși de disperare și suferă tot felul de pierderi. Cel mai rău lucru care li se poate întâmpla este că nu au puterea să înfrunte nici pe cei mai slabi demoni.

Se înșală pe sine însuși cel care spune că iubește pe Domnul, dar acționează contrar celor scrise în Biblie. Cei care sunt în Dumnezeu se sfințesc și rabdă ispitele, pentru că se duc mereu înaintea Lui pentru a căuta puterea de care au nevoie. Când încep să li se slăbească credința și zelul, caută imediat izbăvirea și iertarea Tatălui. Nu te lăsa amăgit fiindcă cei care trăiesc departe de Dumnezeu nu Îi îngăduie să-i ajute în ceasul necazului.

Minciuna nu va permite celor care rătăcesc să stea în fața vrăjmașului, căci nu este o adevărată temelie. Mințind cu orice scop, creștinul se amăgește pe sine însuși, căci Cel Preaînalt nu se va face mai mic sau mai slab din cauza greșelilor sale. Dacă ai greșit, profită de ocazie și mărturisește ce ai făcut pentru a scăpa de robia diavolului, care este hotărât să te distrugă cu totul. Fără haine curate, nu vei avea parte de viața veșnică cu Isus.

Taina de a iubi cu desăvârșire pe Dumnezeu, sau cât mai mult, este să meditezi tot timpul la ceea ce spune El. Acționând în acest fel, vei avea parte de un mare bine, pace în inimă, bucurie deplină și putere pentru a nu permite celui rău să-ți înrobească viața. Însă, se întâmplă și contrariul, căci fără să meditezi la Cuvânt, vei trăi în întuneric și, când vei avea nevoie de putere, vei vedea că aceasta nu-ți este de ajuns pentru a lupta și birui nici cea mai mică ispită.

Meditația asupra Cuvântului aduce lumină – cunoaștere, prin care vin și credința, curajul și puterea de a face bine. Ori de câte ori Cuvântului lui Dumnezeu îți atrage atenția sau îți lărgește cunoașterea, dă-ți silința să-L aprofundezi; apoi, făcând asta din toată inima, vei înțelege mesajul. Credința îți va da puterea de a face tot ceea ce îți descoperă Tatăl. Astfel încât caută-L cu toată tăria.

Atitudinea pe care o ai în fața unei încercări arată cât de mult L-ai iubit pe Domnul, pentru că oricine își ascunde păcatul nu are putere să-l facă pe cel rău să-i iasă din viață. Prin urmare, reflectă la cuvintele lui Dumnezeu pentru ca să ai puterea de a îndeplini poruncile Sale și de a birui în lupte. La urma urmei, cel care își petrece timpul meditând la ceea ce i-a spus Domnul nu-și pierde vremea și nici resursele.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!