Mesajul zilei

27/10/2022 - CEA DINTÂI PORUNCĂ

Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.

Ioan 14.21

Important este nu numai să înțelegi mesajul, să fii mișcat de el și să promiți că vei face ceea ce te sfătuiește, ci și să-l urmezi și să-l împlinești. Există un scop mult mai mare în a asculta de ceea ce ți-a fost revelat și vei afla asta în viața cea veșnică. Cei care disprețuiesc Cuvântul lui Dumnezeu vor pieri și nu vor putea rezista încercărilor vieții și ispitelor diavolului.

Isus a vorbit despre un fiu care a răspuns pozitiv la porunca tatălui său de a se duce la lucru. Însă, acest tânăr s-a răzgândit mai târziu sau a uitat ce a promis și nu s-a mai dus (Matei 21:28-32). Mulți sunt cei care vor regreta prea târziu hotărârea pe care au luat-o de a nu face ceva după ce au răspuns afirmativ la ceea ce li s-a spus. Cu toate acestea, o astfel de atitudine nu îi va ajuta prea mult, pentru că și-au cauzat deja pagube enorme. Ascultarea este întotdeauna mai bună decât jertfirea (1 Samuel 15:22).

Potrivit celor spuse de Isus în versetul pe care îl studiem, a primi poruncile și a le păzi este secretul vieții. Mai mult decât atât, cei care fac acest lucru dovedesc că Îl iubesc pe Domnul și sunt potriviți pentru lucrări și mai mari pe care Dumnezeu li le va da, ceea ce le va aduce fără îndoială mult belșug și plăcere în viața veșnică. Ca Tată, Cel Preaînalt ne iubește atât de mult încât ne permite să adunăm comori pentru viața din ceruri alături de El (Luca 12:33). Prin urmare, nu înceta niciodată de a împlini nici măcar o singură poruncă a Celui Preaînalt.

Pentru cei care Îl iubesc pe Isus, va exista o răsplată veșnică, dar vor primi și în această viață binecuvântări, pentru că vor fi iubiți de Tatăl. Ori, dacă cineva are parte de dragostea sfântă, dușmanul se va gândi de două ori înainte de a ataca, deoarece dacă o va face, va afla imediat mânia cerească. Nu vă atingeţi de unşii Mei este ceea ce spune Sfânta Scriptură (1 Cronici 16:22). Ușa Raiului va fi deschisă tuturor celor ascultători.

Sunt mulți oameni care trebuie să se asigure că au făcut ceea ce li s-a poruncit. Dacă ai fost neatent, nu vei avea parte de dragostea Tatălui care să lucreze pentru tine. Fără îndoială, cel mai mare necaz pe care-l poate suferi omul este de a nu avea dragostea lui Dumnezeu; la urma urmei, cu ea, omul nu va duce lipsă de nimic din toate punctele de vedere. Așadar, de ce să trăiești fără această iubire și să fii ținta săgeților diavolului?

Cei care îndeplinesc poruncile sfinte, pe lângă faptul că sunt iubiți de Dumnezeu, vor fi iubiți și de Isus; deci totul le va merge bine. Însă, dacă pentru a ne mântui, Domnul a plătit un preț mare, putem fi siguri că El va face din nou ceea ce este necesar pentru ca lucrările celui rău să nu ajungă la noi. Acest lucru ne oferă certitudinea de a trăi izbăviți de suferință și înconjurați de lucruri bune.

Domnul domnilor a promis să Se arate celor care Îl iubesc. Prin urmare, o simplă bună purtare din partea noastră ne garantează dinainte un viitor minunat. Nu este nimic mai bun decât să fii un împlinitor al poruncilor lui Dumnezeu, nu-i așa? Dacă ceea ce este mai bun în viață nu ne costă nimic, de ce să nu plătim prețul cuvenit? Fii înțelept în hotărârea ta și bucură-te de ce este mai bun în Dumnezeu!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!