Mesajul zilei

29/10/2022 - HAINELE CELUI BIRUITOR

Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine.

Proverbele 31.25

Domnul cel Atotputernic a vrut ca Biserica Sa să fie completă și desăvârșită în toate privințele. Pentru aceasta, El Și-a pus tăria și slava la dispoziție pentru ca să I se îndeplinească misiunea cu onoare și laudă. Fiecare convertit reprezintă această Biserică. Cei mântuiți trebuie să înțeleagă că nu fac parte din nicio religie, ci din Împărăția veșnică a Prințului Păcii și a Bisericii Sale puternice și glorioase.

Ce dragoste nu ne-a dăruit Tatăl, făcându-ne să fim Bisericile neprihănite ale lui Isus! Nu ne lipsește nimic, în afară de a ne converti, astfel încât să nu existe piedici care să-L împiedice pe Domnul să lucreze. Unul dintre impedimentele în calea lucrării sfinte este lipsa credinței, căci fără ea nu suntem pe placul lui Dumnezeu. A-L mulțumi înseamnă a-I oferi prilejuri de a Se manifesta; prin urmare, să nu îngădui niciodată să existe vreun păcat în tine, ca nu cumva să te excluzi de la mântuire și binecuvântări.

Această tărie și slavă sunt precum hainele, lucruri pe care toată lumea le poate vedea și despre care poate vorbi. Însă, de sunt murdărite, pe lângă faptul de a pierde binecuvântările Celui Preaînalt, vom deschide ușile pentru ca vrăjmașul să intre și să ne asuprească. Neîntrerupt, hainele noastre trebuie să fie albe și curățite de murdăria spirituală și morală. Este de neimaginat ca un om mântuit să ascundă un fapt murdar, oricare i-ar fi scopul.

Aceste haine ne-au fost date la noua naștere. Cei care nu le păstrează sau le disprețuiesc, pierd mult. Ele nu sunt lucrarea omului, ci o lucrare foarte importantă făcută de Domnul nostru pentru ca noi să fim parte din Trupul lui Hristos. Fiecare mântuit trebuie să fie mereu îmbrăcat astfel încât să nu necinstească niciodată Numele care a fost invocat asupra sa. Suntem copiii neprihăniți ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generații corupte, folosite de dușman.

Cu această tărie putem lupta în luptele Creatorului nostru, nedând adversarului nicio șansă de a birui împotriva noastră. Oamenii chemați de Hristos și aduși la El nu se pot supune domniei întunericului în sufletele sau trupurile lor. Cei mântuiți sunt îmbrăcați cu ceea ce este esențial pentru a fi biruitori. Fie să nu mai existe niciun fiu al pierzaniei, un nou Iuda Iscarioteanul.

Cu slavă, ne învăluim de mireasma lui Hristos în luptele pentru mântuirea omului, răscumpărarea celor decăzuți și luarea deciziilor potrivite. Prin urmare, să nu fii niciodată trist, chiar dacă lumea ți s-a prăbușit, căci nu putem schimba bucuria Domnului cu o înfățișare pe care El nu ne-a dat-o. În această lume în care suntem îmbrăcați cu tărie și slavă, putem face voia Mântuitorului nostru.

Biserica nu se poate teme de ziua de mâine, ci trebuie să fie încrezătoare că atunci când apare o amenințare va răspunde râzând. La urma urmei, nu există nimic mai puternic decât cel care a fost acoperit de Domnul cu putere și slavă. Prin urmare, ia-ți întotdeauna locul de fiu pentru ca Dumnezeu să ia locul Tatălui tău. Aleluia! Cu Isus, totul este mult prea frumos! De ce să te lași înșelat de ispite? Umblă în lumina Lui!


În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!