Mesajul zilei

30/10/2022 - TAINA DE A PUTEA FACE BINELE

Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă.

Proverbele 31.26

Există o mulțime de oameni care se înșală singuri, gândindu-se că este de ajuns să creadă în promisiuni și să le revendice ca pe niște drepturi, pentru ca Dumnezeu să poată face restul. Cu toate acestea, adevărul este altul, deoarece există reguli de urmat care te vor face să obții tot ce este mai bun de la Tatăl. Observând ceea ce au făcut așa-zișii eroi ai credinței, vedem că ei au fost mai mult decât dispuși să obțină binecuvântările Domnului fiindcă au acționat în așa fel încât lucrarea să fie făcută.

Legea binecuvântărilor nu este ceva greu de respectat sau folosit, ci este de fapt foarte simplu de operat. Ea face posibil ca cuvintele noastre să iasă cu atâta ungere, încât rezultatul să se vadă. Rugăciunea care-I place Celui Preaînalt se face cu credință și înțelepciune, atât bazată pe Scripturi, cât și dată nouă prin credința în Cuvânt. Este un mic amănunt care face cea mai mare diferență și funcționează.

Cei înțelepți sunt cei care se lasă învățați de Domnul și, de îndată ce învață ceva, fac din asta o regulă pentru hotărârile lor. Ei vor moșteni cinstea și de aceea când vrăjmașul îi va ataca, va fugi de îndată. Cuvintele lor sunt ca focul mistuitor. Oricum, cel ce nu acordă atenția cuvenită la ceea ce îi arată Cel Preaînalt în Biblie, se face de rușine și, prin urmare, nu i se va răspunde.

Cel care este înțelept în ochii lui Dumnezeu iese în evidență față de ceilalți oameni. Cuvântul spune că cel înțelept câștigă suflete (Proverbele 11:30), precum sunt și cei care se sfințesc, fiindcă stau departe de orice posibilitate ca dușmanul să-i lovească cu săgețile lui. Dacă această lege este în gura ta, vei începe să ai succese, căci vei bucura inima Celui Preaînalt.

Este clar că legea de a face bine trebuie să-ți deschidă gura, altfel nu vei reuși în misiunea ta. Prin urmare, vezi care-ți modul de viață și ce se întâmplă în sufletul tău atunci când se ivește un rău în tine, într-un membru al familiei sau în cineva care vine la tine pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu.

Dovada că cineva este capabil să facă bine este propria lui viață, certitudinea că nimic din partea vrăjmașului nu-i va sta în față, cât și chipul fericit care îi arată starea sufletească. Cei amărâți arată întotdeauna că nu sunt prieteni cu Dumnezeu. Ori, chiar dacă ai săvârșit cele mai grele păcate, aleargă la picioarele Domnului și te împacă cu El, căci încă mai este timp.

În sfârșit, cei care fac binele dovedesc că Isus este cel care le sălășluiește în inimi. Asemenea oameni pot avea ocazia să fie necredincioși și să se confrunte cu cea mai mare ispită, dar nu vor cădea niciodată pradă ei. Angajamentul omului față de Domnul este cu mult mai mare decât orice poate oferi diavolul.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul /isus fie cu voi!