Mesajul zilei

31/10/2022 - VEZI CE AI ÎN INIMĂ!

Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.

Matei 15.19

Spunând că inima omului este necurată, Creatorul ne arată ce a devenit omul după păcatul lui Adam. Dacă suntem așa, trebuie să fim atenți cu cei din jur, pentru că atunci când ne așteptăm mai puțin, putem fi surprinși de purtările rele ale acestora. Atunci ni se va face o cicatrice și, probabil, că nu se va închide niciodată.

Dezvăluind ceea ce poate ieși din inima noastră, Domnul ne învață calea cea dreaptă de a nu ne murdări cu păcatul care bate la ușă. Cel ce nesocotește avertismentul Prietenului care ne este mai aproape decât un frate va avea multe probleme în viața aceasta și în cea veșnică. Așa că stai treaz și veghează, căci vrăjmașul va fi mereu în jurul nostru, răcnind ca un leu și căutând pe cineva pe care să-l înghită (1 Petru 5:8).

Fii cu băgare de seamă, pentru că cei care nu s-au născut din nou – și, prin urmare, nu au ungerea Duhului Sfânt – au tendința de a se lăsa conduși de diavol, având purtări rele și practicând cele mai urâcioase fapte. Biblia spune, cu alte cuvinte, că nu ne putem încrede într-un muritor (Ieremia 17:5). Vorbind despre aceasta, Dumnezeu nu vrea să provoace paranoia nimănui, ci mai degrabă ne instruiește să evităm dificultățile cauzate de lipsa smereniei.

Cel Atotștiutor nu ne-ar avertiza întâmplător, scopul Lui fiind acela de a ne împiedica să cădem în ispită. Este de necrezut, însă în noi înșine pot exista gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase și hulele. Aceasta este ființa care suntem și adesea îi condamnăm pe alții care fac aceleași lucruri. Când ne asumăm vreunul dintre aceste „defecte”, ne includem pe lista păcătoșilor.

Există exemple în Biblie în care oamenii lui Dumnezeu s-au lăsat stăpâniți de răutatea inimii lor și au săvârșit acte rușinoase, care le-au provocat mari suferințe lor înșiși, lucrării lui Dumnezeu și altor semeni. Așadar, îngenunchează la picioarele Domnului și, ori de câte ori te cuprinde una dintre aceste dorințe, alung-o imediat. Pentru nimic în lume să nu-ți irosești fericirea veșnică, ci luptă pentru a trece prin Ușa cea îngustă.

Așadar, dragul meu cititor, stai de veghe, căci diavolul vrea să te țină departe de mântuire și de cununa neprihănirii, care va fi dată celui ce stăruie până la capăt. Dacă nu ești atent, slava ți se va risipi și o mare de noroi împuțit îți va acoperi numele și persoana pe vecie. Acum este cel mai bun moment pentru a te împăca cu Dumnezeu pentru a obține binecuvântările minunate pe care El le-a pregătit pentru tine.

Vom avea de dat socoteală pentru toate lucrările noastre. Nu contează cât de mult spui că Îl iubești pe Tatăl, căci dovada îți este modul de viață. Fugi de orice ispită și, dacă este necesar, fă precum Iosif din Egipt, care a scăpat mantia și a fugit, fără să-i pese dacă îi era frig. Nu te gândi la prețul de plătit pentru a trăi cu demnitate.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!