Mesajul zilei

01/11/2022 - SPUNE TOTUL DOMNULUI!

Apostolii s-au adunat la Isus şi I-au spus tot ce făcuseră şi tot ce învăţaseră pe oameni.

Marcu 6.30

Prin cele scrise în Cuvântului sfânt și cu ajutorul Domnului, descoperim secrete care ne vor ajuta foarte mult să împlinim planul lui Dumnezeu pentru umanitate, care include și participarea noastră. Biblia este o comoară nesfârșită cu revelații și tot ce este scris în ea ni se adresează nouă. A nu ne alătura Domnului înseamnă a greși într-un mod grosolan, fiindcă aflăm Adevărul cu ajutorul Lui.

Era începutul slujirii lui Isus, iar cei pe care El îi chemase să învețe să fie pescari de oameni și împlinitori ai celei mai mari lucrări pe care lumea a cunoscut-o vreodată au fost trimiși doi câte doi pentru a se duce înaintea Sa în cetățile unde trebuia să ajungă. Au mers să îndeplinească o misiune foarte frumoasă și necesară, aceea de a propovădui Evanghelia, de a vindeca pe cei bolnavi și de a-i elibera pe cei asupriți.

După ce au plecat și au făcut ceea ce li s-a spus, au înțeles să se întoarcă și să-I spună Învățătorului tot ce s-a întâmplat. Acest lucru este de o importanță extraordinară, pentru că acum era timpul pentru ei să învețe unde au greșit și cum ar fi trebuit să procedeze, precum și să audă cuvinte de încurajare de pe buzele lui Isus. Acești oameni au avut cel mai bun Învățător pe care l-a cunoscut vreodată lumea. Cum de nu reușim să facem aceleași lucruri, nu-i așa?

Nu este bine să nu dăm socoteală imediat ce ne întoarcem de la o treabă obositoare, chiar dacă avem familie și alte sarcini foarte importante. Dacă Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui nu sunt pe primul loc, nu ne supunem poruncilor Domnului. Ori, tocmai supunându-ne dovedim că Îl iubim pe Dumnezeu și, la rândul lor, atât Tatăl, cât și Fiul, ne iubesc.

În „întâlnirea de lucru” cu Domnul, spune-I totul în detaliu. Vorbește despre ceea ce ai făcut sau nu și despre tot ce ai învățat pe oameni. Atunci El îți va putea arăta câte oportunități ai irosit. Astfel, data viitoare vei face din ce în ce mai mult. Lecțiile Duhului Sfânt nu se vor termina niciodată, dacă știm să stăm la picioarele Lui pentru a învăța partea care nu ne va fi luată niciodată, și care este cea mai bună.

Cei care nu caută pe Cel Preaînalt pentru a-I spune ceea ce au făcut și au învățat, cu siguranță ascund lucruri care nu sunt bune. Oricine are păcate ascunse face orice pentru a nu se supune cum trebuie Tatălui. Așa că nu rata niciodată ocazia de a expune ceea ce se întâmplă cu tine din toate punctele de vedere. Domnului îi place că suntem cu El pentru a învăța în templul Său.

Nu fi iute în rugăciune, ci stai cât poți de mult înaintea lui Dumnezeu. Apoi, când simți că ceva este în neregulă cu tine sau în tine, roagă-L imediat să te ajute să te îndrepți. Cei care învață cu Isus nu cad niciodată în mrejele vrăjmașului. Singura cale de a nu fi găsit de diavol este să fii înaintea lui Hristos.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!