Mesajul zilei

02/11/2022 - HOTĂRÂREA CE BUCURĂ PE DUMNEZEU

Au chemat dar pe Rebeca şi i-au zis: „Vrei să te duci cu omul acesta?” „Da, vreau”, a răspuns ea.

Geneza 24.58

Domnul se așteaptă ca copiii Săi să fie gata de a urma poruncile Sale. Prin urmare, El îi învață dinainte despre lucrările care le vor fi date. Dumnezeu are un plan pentru Lucrarea Sa și, prin urmare, El nu are nevoie de a noastră. El nu se odihnește, lăsându-ne să-I continuăm lucrarea oricum sau să facem ceea ce credem că este mai bine. Dimpotrivă, El are îndrumarea potrivită pe care să ne-o dea în orice moment.

Hotărârea lui Avraam de a-și trimite slujitorul la rudele sale a fost prin voia Celui Preaînalt. În același mod, când El îți vorbește ceva prin Cuvânt, trebuie să faci imediat cele necesare pentru ca acest lucru să se înfăptuiască așa cum a fost spus. Când nu păzești poruncile Domnului, El nu este mulțumit, pentru că ceea ce a plănuit El este mai mare decât ceea ce crezi tu.

Cel care slujește lui Dumnezeu trebuie să fie gata să respecte și să împlinească mandatul sfânt. Conducătorii sunt îndrumați de Cel Preaînalt pentru a lua anumite decizii, iar cei sub porunca sfântă trebuie să spună amin și să fie gata pentru a-și îndeplini misiunea. Cei care nu ascultă de poruncile lui Dumnezeu devin slujitori ai vrăjmașului, ajutându-l în lucrarea lui nefastă de a ucide, fura și distruge (Ioan 10:10a).

În sfera vieții umane sau duhovnicești, Domnul știe ce să facă; prin urmare, atunci când ești îndrumat să duci la îndeplinire un ordin care pare o prostie, nu spune niciodată nu, pentru că este necesar ca El să te folosească și să-Și pună puterea la lucru. Este bine să ne amintim că Dumnezeu respectă pe om, neforțând pe cineva să-I împlinească voia, dar dacă nu se face acest lucru, paguba va fi mare.

Fără îndoială, multe eșecuri și suferințe nu s-ar întâmpla dacă cei care slujesc Domnului ar fi dispuși să-L asculte. Însă, fiind cu inima împietrită, omul este responsabil pentru necazurile care îl vor afecta veșnic. Cei care se supun îndrumărilor din Ceruri se vor bucura de multe bunecuvântări aici, dar și în viața veșnică.

Când primești îndrumări pentru o lucrare de la cei care sunt folosiți cu adevărat de Dumnezeu, chiar dacă pare ceva imposibil sau greu de îndeplinit, trebuie să fii gata să o îndeplinești. Cel Preaînalt a promis că Duhul Sfânt ne va învăța toate lucrurile. Așa că fii atent la ceea ce ți se va da și nu te îndoi dacă aceasta este sau nu voia lui Dumnezeu. Apoi, având încredere că lucrarea vine de la El, spune da din toată inima.

Domnul lucrează din toate părțile, astfel încât respectă poruncile Lui și fă ceea ce ți s-a spus. Rebeca a simțit că acele cuvinte vin de la Dumnezeu și, întrebată despre ce vrea să facă, nu a ezitat să spună da. Însă, dacă ar fi fost o capcană, ea ar fi aflat cu siguranță și ar fi refuzat să plece.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!