Mesajul zilei

03/11/2022 - SPUNE DA PORUNCII SFINTE!

David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.

1 Samuel 17.32

Când ai primit Evanghelia, ai fost luat în familia lui Dumnezeu și prin acest fapt ți s-a dat puterea de a fi făcut copilul Său. Dovada că ai obținut această binecuvântare este că ești călăuzit de Duhul Sfânt. Prin urmare, trebuie să te aștepți să fii călăuzit de El și, astfel, oriunde te-ai afla, fii sigur că există un scop sfânt pentru tine. Domnul vrea să te folosească în lucrarea Sa.

David știa că se afla în locul potrivit la momentul plănuit de Domnul; la fel, trebuie să crezi mereu că Dumnezeu nu a uitat nimic; dimpotrivă, El te pregătește să faci față oricărei provocări. Așa că nu tremura niciodată la amenințările vrăjmașului și nu da înapoi în toiul luptei. Nu lăsa ca Domnul să nu aibă plăcere în tine.

Israeliții tremurau în fața uriașului filistean, cu excepția lui David. Cei care sunt înarmați de Cel Atotputernic nu trebuie să accepte soluția de a fugi de luptă, ci trebuie să aibă cea mai bună purtare pe care Domnul o așteaptă de la ai Săi: să primească misiunea și să biruiască, aducând astfel slavă Numelui Tatălui. El va merge mereu înaintea celor care se încred în El, pentru a-i duce la victorie, deschizând ușile și înfrângând adversarul. Rămâi tare în credință.

Chiar dacă frații mai mari în Hristos, recunoscuți ca fiind mai experimentați, încearcă să te abată de la ceea ce Domnul a spus inimii tale, nu accepta. Încrede-te în puterea Numelui lui Isus, intră în luptă și înlătură batjocura din poporul ales. Dacă nu ești un creștin prefăcut, care trăiește în greșeală, dar se preface mereu că este sfânt, ești pe placul lui Dumnezeu în toate. Așadar, profită de toate prilejurile care-ți apar în cale.

Tăria în credință te va face învingător. Drept este ca tu să spui că omul netăiat împrejur nu poate demoraliza poporul lui Dumnezeu. Avem un singur mesaj de transmis celui la care El ne trimite: Buna Vestire. Cine este diavolul ca să ia de la cei chemați de Domnul plăcerea de a-I sluji? Împlinește cu toată puterea chemarea pe care ai primit-o.

Din răspunsul lui David, reiese clar că nu era iresponsabil, cineva care să nu se dăruiască pentru a împlini voia sfântă atunci când i-a fost revelată. Față de acea amenințare, el a deschis gura în mod responsabil, aducând speranță israeliților. Chiar dacă era tânăr, a primit misiunea și a îndeplinit-o cu excelență. Dumnezeu te-a înarmat dinainte pentru a învinge pe vrăjmaș oriunde s-ar afla.

Dacă trăiești în prezența Celui Preaînalt, știi ce ți-a poruncit El să faci. Astfel, cu hotărâre, nu da înapoi, chiar dacă totul pare a fi contrariul. Știi că vei reuși, pentru că Numele Lui în gura ta nu va da greș niciodată. Vei spune oare că nu ești în măsură să faci ceea ce a poruncit El?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!