Mesajul zilei

04/11/2022 - CEI PE CARE DOMNUL ÎI RECUNOAȘTE

 Înconjuraţi cetatea voi, toţi bărbaţii de război, dând ocol cetăţii o dată. Aşa să faci şase zile.

Iosua 6.3

Cel Preaînalt, prin apostolul Pavel, i-a îndrumat pe slujitorii Săi să vină pregătiți înaintea Lui. Am fost informați prin Cuvânt că Împărăția Cerurilor este desăvârșită, Tatăl Veșnic Își conduce lucrarea în lume și tot ceea ce face El este cel mai bine. Domnul a fost Cel care ne-a ales să-I aparținem Lui, să luptăm luptele Sale și să ne negoțăm cu talanții care ni s-au dat. De aceea, într-o bună zi, nu numai că vom da socoteală pentru faptele noastre, ci ne vom primi răsplata.

Iosua a reușit să formeze o armată care avea o pregătire spirituală pentru a lupta luptele Domnului, pentru că erau oameni fără pregătire militară. Întrucât bătălia aparține Celui Atotputernic, pregătirea trebuie să ne fie și spirituală, deoarece, în lupta adevărului împotriva minciunii, ceea ce va face diferența este dacă am primit sau nu instrucțiunile cerești. Armele pe care ți le dă Domnul vor face rău doar demonilor, și nu oamenilor.

Ce plăcere trebuie să fi simțit acești oameni, când Iosua a spus că Dumnezeu îi considera viteji de război! Așadar, fii gata să faci totul pentru a mânui Sabia Duhului și, când va veni timpul ca Cel Atotputernic să te folosească, nu te vei face de rușine în lucrarea Sa, ci vei fi un soldat de primă clasă în misiunea de a salva vieți stăpânite de cele mai mari puteri ale împărăției răului.

Este imperios necesar ca fiii lui Dumnezeu să se acopere cu cunoașterea și frica de Domnul, astfel încât să fie chemați la lupta binelui împotriva răului. Această luptă izbucnește peste tot, dar, din păcate, puțini sunt cei ce se ridică la înălțimea sarcinii de a reprezenta Împărăția cerească. Există o mulțime de soldați răniți care trebuie să fie salvați, sau de nu, vor muri în păcat, chiar dacă misiunea noastră de a-i salva este neînțeleasă de ei.

Ordinele Domnului către soldații Săi trebuie luate în serios, chiar dacă sunt provocări pentru cei care nu știu să lupte. Sfaturile Sale sunt cele mai bune arme pe care le avem la dispoziție pentru a ne bucura de drepturile în Hristos. Din acest motiv, cine aude chemarea sfântă nu ar trebui să întârzie prea mult să spună da, pentru că, atâta timp cât nu iau atitudine, Iadul va duce milioane de oameni nevinovați la pedeapsa veșnică.

Cel Preaînalt este cel mai mare strateg din toate timpurile; prin urmare, nu refuza să faci tot ce îți este poruncit. Deși „înțelepții” spun că acest lucru nu este suficient sau va ajuta puțin, nu lăsa niciodată să ți se strecoare în suflet vreun păcat sau să fii luat pe nepregătite față de ceea ce ți se dezvăluie. La urma urmei, cine se lasă învățat de Adevăr devine un adevărat războinic ceresc ce își câștigă întotdeauna luptele.

Încercuiește „tabăra” vrăjmașului și, în acest fel, vei fi cu un pas mai aproape de victorie. Când vine momentul potrivit, strigă așa cum ai fost instruit, căci zidurile vor cădea odată cu lucrarea puterii sfinte. Nu există Ierihon care să nu se prăbușească dacă instrucțiunile sunt urmate. Așadar, nu scorni alte modalități de a lupta, ci urmează-le pe cele ale lui Dumnezeu.


În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!