Mesajul zilei

06/11/2022 - DE CINE SĂ TE TEMI?

 Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul, şi trupul în gheenă.

Matei 10.28

Pentru a fi vindecat, este mai întâi necesar ca frica de Dumnezeu, respectul pentru Cuvântul Său, să te facă să scoți din inimă ceea ce te spurcă. Oricine vine la Domnul trebuie să se curețe de gândurile rele, de crime, adulter, curvie, furturi, mărturii mincinoase și hule. Altfel, aceste rele te vor pune sub stăpânirea dușmanului, care va fi liber să facă tot ce vrea pentru a-ți distruge viața.

După ce a vindecat un paralitic la fântâna din Betesda și l-a găsit în templu, Isus i-a spus să meargă înainte și să nu mai păcătuiască. Ori, cel care greșește și se ascunde păcătuiește în aceeași proporție cu cel care minte cu privire la fapta sa. Păcătosul nu-și poate justifica înșelăciunea și nu poate rămâne în prezența lui Dumnezeu, căci numai cei care mărturisesc și părăsesc calea rea ​​primesc îndurare (2 Cronici 7.14).

Cine nu trece prin procesul pocăinței – mărturisindu-și păcatul, spunând ceea ce a făcut și opunându-se duhului greșelii care l-a făcut să cadă în ispită – își asumă stăpânirea Satanei asupra lui. Când omul continuă să mintă, chiar dacă nu contenește să cheme pe Mântuitor: Doamne, Doamne!, nu va primi niciodată ajutorul sfânt. Câzând în păcat, te depărtezi de Dumnezeu și, dacă nu te pocăiești, întorcându-te la El, sfârșitul îți va fi trist.

Învățătorul a fost clar când a spus că vom primi răspuns la rugăciunile noastre numai dacă suntem în El și El este în noi (Ioan 15:7). Cum poate cineva să fie în Hristos dacă are curajul să acționeze contrar Cuvântului și, după ce a mâncat, își „curăță” gura, negând că nu a făcut păcat? Un astfel de act dovedește că acest om este stăpânit de duhul prostituției. Cei care sunt în Dumnezeu, chiar și în pagubă, nu vor nega adevărul, dar cel ce-și ascunde greșeala nu este în Hristos.

Frica de Domnul ne mărește zilele, iar lipsa ei ne scurtează anii. Cel care își ascunde fărădelegile nu va propăși niciodată, dar oricine le mărturisește și renunță la ele va găsi milă (Proverbele 28:13). Prin urmare, cine a avut curajul să păcătuiască trebuie să se roage pentru a avea aceeași dorință de a se mărturisi. Ascultând de diavol, ești robul său, iar cel rău va face totul pentru ca păcătosul să nu se împace cu cel pe care l-a jignit pentru ca să nu fie iertat.

Când un copil al lui Dumnezeu greșește, se supune altor dumnezei, o urâciune în ochii Domnului. Lumea este plină de demoni care stăpânesc pe oameni și oricine se supune ispitelor acestora cade în păcat. Singura modalitate de scăpare este să urmezi calea sfințirii. Oricare ar fi prețul de plătit pentru a ieși de sub stăpânirea lui Satana, trebuie să-l achiți fiindcă merită să fii cu totul liber!

Vei câștiga bătălia sfințirii când nu te vei teme de cei care ucid trupul, dar nu și sufletul. Cine își ascunde păcatul nu se teme de Domnul și nici nu-i pasă să petreacă veșnicia în Iad. Fii smerit, pentru că este mai bine să stai pe „galben” o jumătate de oră decât să fii oprit pe „roșu” toată viața. Fiul risipitor a decis să se ridice, să meargă la tatăl său și să-i mărturisească adevărul. Dar tu? De ceea ce vei hotărî ți se va hotărî viitorul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!