Mesajul zilei

08/11/2022 - CONDIȚII DE RESPECTAT PENTRU A FI CU DOMNUL

Și Azaria s-a dus înaintea lui Asa şi i-a zis: „Ascultaţi-mă, Asa şi tot Iuda şi Beniamin! Domnul este cu voi când sunteţi cu El; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi.

2 Cronici 15.2

După ce a trecut printr-o mare încercare, regele Asa a învățat că trebuie să fie cu Dumnezeu pentru a-L avea alături. Suntem tratați în același mod, căci dacă suntem cu Domnul, El este cu noi, ocrotindu-ne și dându-ne biruința. Dacă Asa nu și-ar fi adus aminte de Domnul și nu ar fi strigat către El din toată inima, prin rugăciune înțeleaptă împreună cu poporul său, ar fi fost înfrânt, iar asuprirea vrăjmașului ar fi nimicit pe Iuda.

Viața acestui rege a avut suișuri și coborâșuri, ceea ce nu e bine pentru nimeni. La început a căutat să urmeze căile lui David, strămoșul său. Însă, mai târziu, când totul mergea bine, s-a lăsat înșelat de legea omului și a decis să-și întărească apărarea pentru ca dușmanul să nu ajungă la poporul lui Dumnezeu. Ori, țara fusese liniștită timp de zece ani, ceea ce arată că ce urma să se întâmple nu a fost din întâmplare. De ce oare a hotărât Asa să acționeze potrivit cărnii?

De la începutul domniei sale, Asa a fost smerit înaintea lui Dumnezeu, însă, când a lăsat frica să i se strecoare în inimă, a început să se pregătească de război. În loc să-și amintească că Domnul a fost cel care l-a păzit, a decis să se asigure că dușmanul nu-l poate ajunge. Asa nici măcar nu s-a gândit la răul pe care îl făcea propriului său popor, căci uneori facem exact asta. El ar fi trebuit să se întoarcă la Domnul și să strige după mila Lui. Nu așa ar trebui să procedăm?

Dumnezeu nu a dat niciunuia dintre copiii Săi un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de înțelepciune (2 Timotei 1:7). Astfel, regele Asa nu ar fi trebuit să accepte acel sentiment de frică de rău care a apărut în inima lui. Nici noi nu trebuie să fim de acord cu sentimente de îndoială, frică de dușman sau de vreo amenințare reală sau imaginară. Avem ungerea de Sus, care nu ne va părăsi niciodată, fiindcă ne aduce biruința!

Hanania nu s-a lăsat intimidat când a vorbit cu împăratul său, spunându-i ceea ce i se poruncise. Aceasta ne învață să transmitem mereu mesajul pe care Domnul ni-l dă. Dacă nu o facem, greșeala omului în cauză ne va reveni nouă. Adevărații slujitori nu pot face niciodată ceea ce vor, ci ceea ce li se spune. Dacă există un preț pe care să-l plătim pentru slujirea Domnului, atunci trebuie să-l plătim.

Mesajul prorocului este pentru toți cei care slujesc Domnului, pentru că de purtarea fiecăruia depinde prezența lui Dumnezeu în viața sa. Dacă facem lucrarea la întâmplare, nu vom ajunge nicăieri. Drept este să împlinim ceea ce spune Cuvântul. Astfel, nu ne vom poticni.

Cine părăsește pe Dumnezeu se îndepărtează de El. De aceea, chiar și în încercări, nu deschide gura să spui ce nu trebuie și, dacă nu înțelegi ce se întâmplă, rămâi tare și neclintit în credință.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!