Mesajul zilei

09/11/2022 - DOUĂ MODURI IMPORTANTE DE A SE PURTA

Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul, Dumnezeul lui Israel, L-au căutat şi L-au găsit.

2 Cronici 15.4

Israelul s-a îndepărtat de multe ori de Dumnezeu și atunci a avut imediat parte de necazuri de tot felul. Asta se întâmplă cu orice copil al lui Dumnezeu, pentru că dacă se îndepărtează de Domnul, dușmanul își poate face lucrările în el și membrii familiei sale. Drept urmare, chiar și mesajul lui Dumnezeu este discreditat de unii oameni. Când vor fi evanghelizați, vor spune că știu și alți mulți creștini rătăciți.

Diavolul profită de astfel de situații pentru a-și îndeplini lucrarea nefastă. Oricât de mult ar striga supușii către Cel Preaînalt, dacă nu se întorc de la căile lor rele și nu-L caută pe Dumnezeu, vor continua să fie asupriți de întuneric. Greșeala îl face pe cel ce a greșit să se îndepărteze de Cel Atotputernic. Pentru ca să se întoarcă la părtășia sfântă, acesta trebuie să se pocăiască și să-și schimbe purtarea, pentru că fără pocăință nu există iertarea păcatelor (Luca 24:47).

Ca și în cazul multor oameni de azi, poporul lui Israel s-a îndreptat numai din cauza faptului că trebuia să facă ceva pentru ca Domnul să lucreze în numele lor atunci când erau în suferință. Nelegiuirea Îl alungă pe Dumnezeu din viața celor care o practică. Dacă păcătosul nu se convertește, el și Domnul vor fi tot mai departe unul de altul. Desigur, Duhul Sfânt dovedește omului că greșește, dar, din păcate, nu toată lumea ia atitudinea potrivită pentru a-și revizui purtarea. Astfel, își va continua drumul spre pierzanie.

Din păcate, puțini înțeleg că greșelile lor permit dușmanului să-i asuprească și, pe lângă faptul că nu fac nimic pentru a scăpa de stăpânirea diavolului, neștiind ce poate face pentru ei credința în Isus, continuă să păcătuiască și să se predea celui rău. Dar toate acestea se schimbă atunci când aud Cuvântul puternic al lui Dumnezeu. Crezând în Hristos, ei deschid calea Domnului pentru a-i izbăvi de suferință și a le da viața veșnică.

Omul poate întreba care ar fi cel mai bun moment pentru a se converti. Răspunsul este simplu: de îndată ce Duhul lui Dumnezeu îi atinge inima. Dar, din cauza învățăturilor rele, mulți nu vor primi binecuvântarea sfântă, ci vor continua sub puterea celui rău. Unii își amintesc să-L caute pe Dumnezeu doar atunci când sunt în suferință. Astfel, dacă nu se întâmplă nimic când se roagă prima dată, renunță la mijlocire, spunând că credința este un lucru prea greu.

Cei care se convertesc se întorc la Dumnezeu și își călăuzesc viața după legile sfinte, pentru că înțeleg că trebuie să-L caute pe Domnul. Însă, nu este suficient să te convertești prin a ridica mâna și repeta o rugăciune făcută de un creștin, ci trebuie să cauți pe Cel Preaînalt. Eliberarea din împărăția întunericului este rezultatul unei bătălii pe care cei asupriți sunt învățați să o ducă.

Calcă pe urmele israeliților așa cum se arată în versetul amintit mai sus. Întoarce-te la Domnul și caută-L din toată inima ta, căci Îl vei găsi. El este cu tine acum. Crede!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!