Mesajul zilei

10/11/2022 - NU ERA LINIȘTE, CI MARI TULBURĂRI

În vremile acelea, nu era linişte pentru cei ce se duceau şi veneau, căci erau mari tulburări printre toţi locuitorii ţării.

2 Cronici 15.5

Vremuri grele au fost zilele în care Asa a început să domnească în Iuda, pentru că foștii împărați nu au acordat atenția cuvenită Cuvântului și astfel poporul era sub lucrarea greșelii. Dacă o țară, o familie sau orice altă adunare nu se teme de Domnul, va avea aceleași rezultate ca și israeliții neînduplecați. Propovăduirea Evangheliei îi face pe oameni să se ducă în Rai, cât și să aibă pace aici pe Pământ.

O succesiune de alegeri greșite i-au dat diavolului „dreptul” de a acționa în mijlocul poporului lui Dumnezeu și, astfel, lucrările întunericului au fost îndeplinite fără ca nimeni să aibă autoritatea să le oprească. Isus a spus că suntem sarea pământului (Matei 5,13), însă, dacă ne lăsăm purtați de duhul seducției, în scurt timp, nu vom mai putea face nicio deosebire și, atunci, cele mai uimitoare lucruri se vor întâmpla sub ochii noștri.

Cei care ieșeau din Iuda s-au confruntat cu tulburări, iar cei care veneau au fost și ei îngroziți de faptele unor oameni îndrumați de demoni. La fel se întâmplă și în zilele noastre când, în mod ciudat, oamenii care ar trebui să păstreze pacea speră ca situația să nu se înrăutățească, pentru că și-au pierdut orice speranță de îmbunătățire. Cu toate acestea, adevărații copii ai lui Dumnezeu își pot pune puterea la lucru pentru a face diferența.

Când conducătorii nu se tem de Dumnezeu, toată lumea suferă. Adevărul trebuie propovăduit tuturor oamenilor, dar trebuie să fim un exemplu. Nu putem permite ca minciuna să prevaleze, adevărul să fie ascuns și oamenii buni să fie supuși nelegiuirilor. Avem puterea de a face ca pacea să domnească, de a-i îndrepta pe cei rătăciți către mântuire și, prin urmare, de a-i elibera pe cei asupriți de duhurile drogurilor, necinstei și prostituției.

Modul de a acționa al diavolului a rămas același ca cel din ziua în care i-a înșelat pe Adam și Eva. I-a făcut pe oameni să nu vadă un semen ca pe cineva de prețuit, ci ca pe un obiect care trebuie folosit și apoi aruncat. Evanghelia salvează demnitatea oamenilor, le vindecă bolile trupești și sufletești și aduce liniște inimilor tulburate. Avem în mâinile noastre leacul care pune capăt suferinței. Însă, trebuie să propovăduim Biblia, și nu legea noastră.

Dacă creștinii nu se întorc la Cuvânt și nu-L caută pe Domnul pentru a fi acoperiți cu Duhul Sfânt și astfel să poată aduce mărturie despre Adevăr, lumea va fi și mai rea. Cel care stă cu mâinile-n sân este frate cu cel rău, dar cel care iubește pe Dumnezeu este un exemplu pentru societate.

Fiecare om convertit face țara mai bună, căci este scris că binecuvântat este poporul al cărui Dumnezeu este Domnul (Psalmi 33:12). Așadar, chiar dacă convertirile sunt cu miile, nu te opri, căci cei născuți din nou trebuie să învețe să umble cu vrednicie după Evanghelia lui Hristos.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!