Mesajul zilei

11/11/2022 - TULBURAȚI CU MULTĂ SUFERINȚĂ

Un popor se bătea împotriva altui popor, o cetate împotriva altei cetăţi, pentru că Dumnezeu le tulbura cu tot felul de strâmtorări.

2 Cronici 15.6

Nimic nu poate fi mai rău decât să te îndepărtezi de Dumnezeu, atât de mult încât El însuși te tulbură cu multă suferință. În loc să trăiască în pace, sunt oameni care spun că nu le pasă de relele ce li se pot întâmpla. Cu toate acestea, atunci când situația se înrăutățește, mulți ajung la concluzia că viața nu mai merită să fie trăită. Ori, dacă viața a devenit o povară, de ce să nu-L cauți pe Domnul în Cuvânt, pentru a umbla în comuniune cu El și cunoaște vremuri de primenire?

Puțină tăcere de la Domnul este suficientă pentru a ne tulbura, dar a-L avea ca dușman înseamnă că nimic altceva nu va funcționa pentru noi. Nu cădea niciodată în capcana dușmanului de a nu-ți face griji dacă vei avea sau nu pe Dumnezeu alături, pentru că fără El nimeni nu va putea rezista furtunilor care vor veni. Cel mai bun lucru este să fii în afara zonei de acțiune a diavolului, în ceea ce Biblia numește voința plăcută, bună și desăvârșită a Tatălui.

Tulburarea unui popor sau a unui om cu tot felul de strâmtorări este una dintre măsurile extreme luate de Cel Preaînalt pentru a-i avertiza pe oameni despre pericolul în care se află și ca aceștia să-I dea condițiile pentru a-i scoate din păcat, necunoaștere și dorința de a trăi sub stăpânirea celui rău. Vai de cel care nu se află sub acoperământul sfânt, pentru că, fără îndoială, acesta va afla ura și puterea lui Satana de a fura, ucide și distruge.

Când un om este în afara harului lui Dumnezeu, felul în care trăiește este rușinos, chiar dacă se duce mereu la biserică. Este de necrezut, dar mulți oameni se depărtează atât de mult de Domnul încât nu văd nicio problemă în a trăi în păcat și uită că totul în lume este trecător și osânda veșnică este de neînduplecat. Cui nu-i pasă de locul în care va petrece veșnicia este cu sufletul stricat, așa cum s-a întâmplat cu Eva când a fost ispitită în rai.

În momentul în care totul începe să meargă prost, este vremea să ne întoarcem la Cel Atotputernic, căutând darul pocăinței, pentru că Cuvântul spune clar că nu există blestem neîntemeiat (Proverbe 26:2). În cazul lui Iov, a existat un motiv pentru care lui Satana i se permite să-l atingă. Și astăzi acesta nu se poate atinge decât de cel care este în mâinile lui pentru vreo faptă rea pe care a făcut-o. Isus a spus paraliticului din Ioan 5 să nu mai păcătuiască, ca să nu i se întâmple ceva mai rău.

A fi în comuniune cu Dumnezeu înseamnă să te bucuri de o viață bună, plăcută și binecuvântată. Cei care Îl iubesc pe Isus sunt buni, fericiți și biruitori, dar cei care se convertesc și se duc doar la biserică sunt pătimași, amărâți și batjocoritori. Celor care își pun credința în Isus nu le pasă dacă sunt atacați sau ridiculizați, pentru că înțeleg că acestea fac parte din suferințele lui Hristos.

A împlini poruncile Domnului este ceva care ne face plăcere și ne scapă de orice tulburare. Cei neascultători vor afla mânia sfântă, și nu dragostea Tatălui. Ce crezi de toate acestea?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!