Mesajul zilei

12/11/2022 - NU LĂSA SĂ ȚI SE SLĂBEASCĂ MÂINILE

 Voi dar întăriţi-vă şi nu lăsaţi să vă slăbească mâinile, căci faptele voastre vor avea o răsplată.

2 Cronici 15.7

Oricât de mică ți-e greșeala nu face decât să deschidă ușa pentru ca dușmanul să intre în viața ta. Astfel, numai pocăința este calea pentru cel care vrea să se întoarcă de la păcat. Dumnezeu nu va spune niciodată că este obosit și nici nu va disprețui pe nimeni. Cu toate acestea, El avertizează că Duhul Său nu va rămâne pentru totdeauna în om (Geneza 6:3). Dacă ai cedat ispitei, pocăiește-te!

Pocăința constă în câteva etape, dar în toate trebuie să fii sincer cu tine însuți și cu Domnul. Altfel, „pocăința” îți va fi o pierdere de timp. Nu confunda remușcarea (un sentiment de vinovăție pentru un lucru rău pe care l-ai făcut) cu un „da” la chemarea Duhului Sfânt. Prin pocăință, simți nevoia urgentă de a căuta iertare și de a fi iertat.

Acest proces de schimbare începe prin atingerea Celui Preaînalt din inima ta, când simți că ai încălcat legea sfântă. Astfel, vei vedea cât de mult L-ai rănit pe Domnul și pe omul pe care l-ai jignit. Atunci trebuie să intri în rugăciune până când simți că Dumnezeu te-a auzit. După mărturisire, trebuie să te duci la cel jignit și, fără a omite nimic, să-i mărturisești greșeala și să-i ceri iertare.

Orice învățătură din Scripturi, inclusiv despre pocăință, este o înzestrare în luptele tale de credință – acestea sunt mâinile la care se face referire în versetul citat la început. Așadar, trebuie să te strădui să nu lași să ți se slăbească mâinile. Deseori diavolul te va ispiti să faci ceva greșit. El te va convinge să nu-ți mai folosești „mâinile” care te-ar elibera de răul pe care intenționează să ți-l facă.

Iată cum să procedezi pentru ca puterile să nu-ți slăbească. Prin urmare, fii în comuniune permanentă cu Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fii mereu în ceea ce oamenii numesc rugăciune, ci tare în ceea ce spune Cuvântul și cu mărturia lui Dumnezeu în tine. Așadar, atunci când apare o problemă, simte-te pregătit să-i faci față. Credința este dovada că ești prieten cu Cel Preaînalt.

A-ți da toată silința este o atitudine prin care nu primești alt răspuns decât lucrarea pe care revelația te face să o înțelegi. Astfel, chiar dacă pare că nu există nicio ieșire, dacă inima îți este neclintită în ceea ce spune Domnul, vei ieși la lumină. Când Dumnezeu îți dă o lucrare de făcut, crede că El vrea să te silești din greu pentru a o face realitate. La îndeplinirea poruncii, vei simți un amestec de bucurie și împlinire.

Munca îți va fi răsplătită de Cel Preaînalt, care te asigură că El te va însoți pe tot parcursul acestui proces. Dacă te simți slăbit, ia aminte la ceea ce ne învață Cel Preaînalt în Cuvânt și crede. Atunci vei vedea puterea sfântă cum te cuprinde și vei termina lucrarea așa cum a plănuit Dumnezeu. Supunerea îți va fi răsplătită.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!