Mesajul zilei

13/11/2022 - ATITUDINEA UNUI BIRUITOR

După ce a auzit aceste cuvinte şi prorocia lui Oded, prorocul, Asa s-a întărit şi a îndepărtat urâciunile din toată ţara lui Iuda şi Beniamin şi din cetăţile pe care le luase în muntele lui Efraim şi a înnoit altarul Domnului care era înaintea pridvorului Domnului.

2 Cronici 15.8

A ține seama de vestirea trimisă de Cel Preaînalt înseamnă a lua atitudine împotriva a ceea ce El condamnă. Cei care aud și nu se supun, fără îndoială, nu-L consideră pe Domnul ca pe Dumnezeul lor; însă, întrucât există un singur Dumnezeu, ceea ce au drept dumnezeu nu este cel de care au nevoie pentru a-i scăpa din necaz, ci autorul însuși al suferinței care va veni asupra lor. Aceasta nu are nimic de-a face cu vreo religie, ci cu întâlnirea cu Creatorul.

Iuda s-a abătut de la voia Domnului și, ca urmare, haosul s-a pogorât pe pământul său. Așa se întâmplă și cu frații căzuți de orice fel de ispită; când se așteaptă mai puțin, sunt complet implicați în fapte rele. Însă, întrebarea care se pune este următoarea: de ce omul nu mai crede în promisiunile lui Dumnezeu, ci în faptul că, într-un fel, cel rău nu se va atinge de el? Fără îndoială, diavolul ne dă târcoale ca un leu care rage, căutând pe cineva să înghită (1 Petru 5:8).

Hanania a transmis mesajul așa cum hotărâse Cel Atotputernic, iar apoi Dumnezeu a putut să vorbească inimilor împăratuluilui și poporului ales. Când prorocul nu are curajul să spună adevărul, deși se roagă tot timpul ca Domnul să binecuvânteze poporul, nimic nu se va întâmpla, pentru că numai cunoașterea Adevărului eliberează (Ioan 8,32). Domnul nu poate lucra acolo unde nu există credință, care vine prin auzire, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos (Romani 10:17). Curajul lui Hanania a adus o schimbare în împăratul Asa.

Nu i-a fost ușor împăratului să îndepărteze vrăjitoria care se răspândise în tot Israelul și stricase toată împărăția lui Iuda. Când răul se răspândește, oamenii se obișnuiesc cu suferința și chiar dacă prorocirea este adevărată, mulți vor continua cu practicile lor obișnuite decât să se întoarcă la Domnul și legile Sale. Monarhul a fost ferm și o primenire s-a întâmplat în Iuda. Fii de neclintit în Adevăr și îi vei ajuta pe mulți.

Împăratul a poruncit să fie luate toate urâciunile din toată împărăția – Iuda și Beniamin. Vezi care-ți sunt greșelile de purtare și smulge-le din rădăcină. Fă-o înainte de a fi prea târziu, pentru că mai pe urmă, chiar dacă vei căuta cu lacrimi amare un loc de pocăință, nu-l vei găsi. Esau era un simplu muritor, dar când și-a venit în fire și și-a cerut iertare, nu a găsit-o.

Lărgind ordinul asupra cetăților cucerite din munții Efraim, Asa nu s-a oprit, ci a văzut că trebuie să reînnoiască altarul Celui Atotputernic. Cum îți este inima, altarul Domnului? Dacă nu simți prezența lui Dumnezeu, roagă-te până când faci voia Lui.

Niciodată să nu faci doar puțin din ceea ce ți-a spus Cuvântul, pentru că fie Domnul are totul, fie El nu-ți va primi „darul”.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!