Mesajul zilei

15/11/2022 - ALEGE CEEA CE ESTE MAI BUN!

Mai mult preţuieşte pentru mine legea gurii Tale, decât o mie de lucruri de aur şi de argint.

Psalmi 119.72

Succesul și bogăția nu ar trebui să-ți fie niciodată scop în viață, ci rezultat al credinței tale în Isus, pentru că ai fost chemat la viața minunată și îmbelșugată pe care El o aduce. Prin urmare, urmează numai ceea ce Dumnezeu te-a învățat prin Cuvânt și, când ispita este foarte puternică, alege numai ceea ce are sens să fie voia sfântă pentru tine și spune nu propunerilor diavolului, pentru că ungerea de Sus se află peste tine.

Căutând credința în Dumnezeu, te pregătești să învingi toate adversitățile. Prin urmare, nu te lăsa niciodată descurajat sau stăpânit de orice alt sentiment care nu vine de la Domnul. Rămâi la ceea ce ți-a spus El și continuă-ți scopul. Eroii credinței au trecut și ei prin situații asemănătoare celor cu care te confrunți, dar nu au luat în considerare vorbele dușmanului, pentru că s-au uitat la Cel care i-a chemat să alcătuiască echipa Sa de slujitori.

Oamenii care vor bunuri fără să fi căutat mai întâi pe Cel Atotputernic și, astfel, fără să fi primit îndrumări de la El se străduiesc să le obțină, pot face greșeli pentru care, în Ziua Judecății, nu vor putea da socoteală. În consecință, vor fi condamnați la osânda veșnică. Caută răsplată veșnică, și nu plăcerea sau profitul de moment. Nu schimba niciodată ceea ce este adevărat cu ceea ce doar pare a fi, pentru că pierderea îți va fi enormă.

Cu toții vom fi judecați după faptele noastre. Deci, străduiește-te să faci lucrarea prin Adevăr – Cuvântul lui Dumnezeu – și nu prin minciună, ceea ce ne spune diavolul. Ascultând ce a spus cel rău față de fructul interzis, Eva l-a făcut pe Adam să comită înalta trădare. Fără îndoială că vrăjmașul vrea să facă același lucru și cu tine, dar fii înțelept și nu te lăsa înșelat de povestea lui. Fă ce spune Cel Preaînalt și vei fi împlinit aici și în veșnicie.

Nu viza succesul cu orice preț în viață. Mai bine o coajă de pâine uscată, mâncată în pace și în liniște, decât o casă plină de petreceri și cu ceartă (Proverbe 17:1). Rămâi la școala lui Dumnezeu, deși lecția este grea, pentru că asta înseamnă că El te pregătește pentru lucruri mărețe. Domnul nu te-ar face niciodată să înveți lecții grele dacă nu ar fi necesare pentru ca să biruiești și să fii o binecuvântare în mâinile Lui. Unde sunt cei care au încetat să asculte de Dumnezeu?

Încearcă să înțelegi ceea ce a avut Creatorul în minte când a permis nașterea ta. Fără îndoială, nu ești un produs al întâmplării. El te-a cunoscut când erai încă o masă fără formă și de atunci a lucrat să te vadă acolo unde dorește El. Chiar și forma ta fizică a fost modelată de Domnul și sufletul ți-a fost pregătit să fie parte din slava Lui. Cei care nu se supun lui Dumnezeu, ci păcătuiesc, pierd enorm. Fii intelept!

A trăi cu pace în suflet, fără teama de mâine, este semn că nu vei avea probleme niciodată. Tatăl a hotărât acest lucru pentru fiecare dintre copiii Săi, deși mulți nu înțeleg că tot ce li se întâmplă este spre binele lor și simplul fapt că Îl iubesc pe Domnul. Fii mereu bucuria Celui Preaînalt.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!