Mesajul zilei

16/11/2022 - POZIȚIE PRIVILEGIATĂ

Înţelepciunea se odihneşte într-o inimă pricepută, dar în mijlocul celor nesocotiţi ea se dă de gol.

Proverbele 14.33

Nu contează dacă vii dintr-o familie cu venituri modeste, fiindcă de cauți pe Dumnezeu, vei dobândi înțelepciune și smerenie, și atunci îți vei schimba viața, ieșind din mizerie pentru a te bucura de abundență. Cuvântul spune că fiii întunericului – cei care sunt sub autoritatea celui rău – sunt mai isteți decât copiii lui Dumnezeu (Luca 16:8), cei care sunt sub autoritatea cerească.

Cu toate acestea, slujitorul smerit știe să asculte de îndemnurile Duhului Sfânt. Când se întâmplă acest lucru, el este prevenit și nu își asumă niciun angajament față de ceea ce este în afara planului sfânt. Pe lângă faptul că nu va cădea în mrejele dușmanului, el se va opune celui care este nevrednic. Ori, Cel Preaînalt ne îndrumă să ne comportăm cu demnitate, ceea ce înseamnă să nu acceptăm niciodată minciunile celui rău, care vrea să ne distrugă cu orice preț.

În Scripturi găsim multe afirmații ale Domnului despre faptul că cei care Îi sunt cu adevărat slujitori vor primi ajutorul sfânt dacă se poartă cum se cuvine. Cei care spun că Îi sunt supuși, dar își fac propria voință, nu știu, cu siguranță, poziția pe care vor trebui să o ocupe în fața încercărilor sau adversităților. De multe ori, Dumnezeu permite ca ceva rău să ne amenințe pentru ca să intrăm în luptă și să biruim pe cel rău.

Mulți creștini se fac de rușine pentru că nu și-au luat locul în Împărăția Cerurilor. Cei sfințiți trebuie să înțeleagă că au fost făcuți copiii lui Dumnezeu, mădulare ale Trupului lui Hristos și, de aceea, nu pot fugi de nicio luptă, și nici nu se pot lăsa stăpâniți de frică sau de alte rele ale diavolului. Omul care nu se comportă ca un membru al familiei sfinte nu se poate bucura de desăvârșirea sfântă.

Fii un slujitor înțelept, iar dacă această virtute nu este prezentă în viața ta, roagă-te ca Domnul să te binecuvânteze cu ea. În felul acesta, vei fi printre cei care vor primi moștenirea sfântă. Alegerea de a fi înțelept sau nu îți revine, căci Domnul nu te va forța cu nimic. Cei care dobândesc înțelepciunea și o folosesc sunt bucuria Lui.

Va veni vremea când va trebui să te hotărăști să-L slujești pe Dumnezeu cu înțelepciune și smerenie. Cel căruia nu-i pasă cum trebuie să realizeze lucrarea sfântă nu va primi mai mult decât ceea ce i-a fost dinainte dat. Astfel, pentru că a disprețuit-o și nu s-a pocăit, nu va fi considerat drept un adevărat fiu. Așadar, după ce își asumă calitatea de fiu și se bucură de ea, acest fel de om își va da seama că asta îi lipsea.

Mântuirea nu este o poveste fictivă, ci un adevăr incontestabil. Ea nu a fost adusă să înșele pe nimeni, ci să scoată pe toți oamenii din înșelăciune și să-i aducă în Împărăția credinței, minunilor și slavei Domnului. Cei care umblă cu Dumnezeu nu vor fi niciodată învinși în luptă, pentru că El va merge înaintea lor până la biruința completă.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!