Mesajul zilei

17/11/2022 - CÂND ÎNCERCAREA VINE

Tigaia lămureşte argintul şi cuptorul lămureşte aurul, dar Cel ce încearcă inimile este Domnul.

Proverbele 17.3

Pregătește-te pentru vremea în care credința îți va fi pusă la încercare, astfel încât să nu-L dezamăgești pe Domnul. El garantează că nu vei fi niciodată pus la încercare dincolo de puterile tale (1 Corinteni 10:13) și de înțelegerea pe care ai primit-o de la El ascultând Cuvântul Său. Deci, când cel rău îți întinde o cursă, în același moment, ridică-te în Numele lui Isus și ia în stăpânire ceea ce îți aparține în Hristos. Astfel, vei fi învingător.

Tigaia lămurește argintul și cuptorul lămurește aurul, dar inima omului este încercată de necazurile care vin asupra sa. Însă, acest lucru nu trebuie să ne sperie, pentru că, în ciuda faptului că cel rău se află în spatele relelor, Domnul ne va învăța să folosim Sabia Duhului – Cuvântul – pentru a nimici lucrările vrăjmașului. Cu înțelegerea primită de la Dumnezeu, nu vom suferi înfrângerea diavolului.

Când înțelegi orice revelație biblică, modelează-ți viața după ea, pentru că atunci când Domnul va permite să fii încercat, vei putea învinge ispitele. Prin urmare, nu fugi niciodată de luptă și nu-l lăsa pe cel rău să te facă de rușine. Tot ce trebuie să facem este ceea ce David și alți eroi ai poporului lui Dumnezeu au făcut și atunci ne vom întoarce cu strigăte de bucurie ducându-ne snopii grei (Psalmi 126:6).

Rugăciunea este importantă, dar nimeni nu câștigă rugându-se mult, și nici cerând ajutor de la Dumnezeu, ci respectând îndrumările Cărții Sfinte. Nu te teme niciodată de dușman, ci intră în bătălii urmând sfaturile Celui Preaînalt. Să ai încredere în El înseamnă să crezi în cuvintele Lui și să le iei în stăpânire prin rugăciune, având convingerea că lucrarea este realizată, chiar dacă semnele încearcă să te convingă contrariul.

Chiar dacă circumstanțele vieții sunt nefavorabile sau nimeni nu te ajtă, vei avea totul în Domnul pentru a fi biruitor. Prin urmare, dacă treci printr-o încercare grea, nu te răzvrăti, căci Tatăl știe să-i învețe pe cei pe care îi sunt copii. Victoria ta este garantată și nu există niciun motiv să te îndoiești și să nu mergi mai departe, considerând lucrarea ca fiind realizată.

Fii atent, căci dacă încercarea se dovedește a fi foarte grea, asta este pentru că Dumnezeu ți-a dat mult mai mult decât îți poți imagina. Dacă continui să ai o credință sinceră fără a da înapoi, vei primi și mai mult. Cei care sunt puternici înaintea Domnului dovedesc, prin felul în care rezistă ispitelor, că El nu a greșit când i-a chemat și pregătit. Cei care Îl părăsesc dovedesc că nu-L iubesc. Îți hotărăști destinul dacă crezi sau nu în Cuvântul lui Dumnezeu.

Bine este să treci testul cu slavă, deoarece asta arată că lecția a fost învățată. Orice ar face vrăjmașul, fii mereu ferm în credință și încrezător. La urma urmei, nu-ți mai trebuie mult până la victoria finală. Când o vei dobândi, vei descoperi cât de mult te iubește Dumnezeu și are încredere în tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!