Mesajul zilei

18/11/2022 - MOTIVUL PENTRU CARE MULȚI SE CONFRUNTĂ CU EȘECUL

Ochii Domnului păzesc pe cel ce are ştiinţă, dar înfruntă cuvintele celui stricat.

Proverbele 22.12

Există mereu un motiv pentru care să nu reușești în lucrarea lui Dumnezeu: să fii atent la cuvintele celui rău. Căci, dacă nu vorbești potrivit legii Domnului, fără îndoială îi dai credit diavolului. Dacă nu i te vei opune, acesta te va distruge. Cel ce se poartă astfel, într-o bună zi când va deschide ochii, va vedea că o astfel de atitudine n-a rezultat decât într-o simplă pierdere de timp, pentru că firea diavolului nu-i va permite să trăiască bine sau să se bucure de ceea ce este bun.

Dacă vrei să ai succes în ceea ce faci pentru Dumnezeu și pentru tine, fugi de cei care nu respectă pe Domnul. Nu este vorba de o chestiune religioasă, ci de o relație sinceră cu Creatorul. Oricât de mult încearcă omul să explice faptul de a fi împotriva Adevărului (Cel Preaînalt) și în favoarea minciunii (cel rău), dovedește de fapt că nu poate primi învățătura cea bună, pentru că nimic plăcut nu-i va ieși din inimă.

Cine admiră succesul celor care sunt din lume nu reușește în lucrarea lui Dumnezeu, pentru că ceea ce practică ei este contrar Bibliei și nu are valoare în credință. Isus a spus că ar trebui să învățăm de la El, care este blând și cu inima smerită (Matei 11,29). Mulți, însă, continuă să ia lecții de la cei care sunt urâcioși în tot ceea ce sunt și fac. Limba cea rea ​​este o amenințare pentru toată lumea.

În vremurile biblice, cei care au ascultat de sfaturile slujitorilor Celui Preaînalt și s-au lăsat învățați de Cel Atotputernic, au luptat cu vitejie în lupte, fiind biruitori. Ei nu au fost privilegiați, așa cum se crede, ci au respectat și împlinit Cuvântul. Același lucru se poate întâmpla și cu tine sau oricine altcineva, pentru că Cel Preaînalt nu are preferințe (Romani 2.11).

Oricine își susține părerile despre viață, suferință sau orice alt subiect, chiar dacă par a fi îndreptățite, dar nu sunt în acord cu Biblia, va afla că nu există niciun folos spiritual în ceea ce spune. Din acest motiv, străduiește-te să auzi cuvintele cele bune, crezând în ceea ce Dumnezeu a promis că va face pentru cei care cred în Scripturi. Apoi, în scurt timp, vei vedea că totul este complet diferit cu Isus.

Vezi în ce pericol nu se află cel care vorbește în dezacord cu Cartea Sfântă! În Biblie el este numit mincinos. Numai Domnul este Adevărul și oricine mărturisește contrariul a ceea ce a spus Creatorul, crezând în tatăl minciunii, nu se va elibera niciodată de forțele răului. Să nu fii niciodată de acord cu dușmanul, chiar dacă este un simplu gând care pare a fi nevinovat, pentru că Satana se află în spatele a tot ceea ce se opune domniei lui Dumnezeu. Îndurare!

Chiar dacă nu recunoști tot ceea ce spune limba cea rea, ești un mincinos prin simplul fapt că îi acorzi atenție. Ceea ce vine de la dușman nu-și poate face un loc în noi, mai ales în gândirea noastră, unde ni se formează cuvintele și deciziile. Nu te lăsa stricat, ci preface-te prin înnoirea minții tale (Romani 12:2).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!