Mesajul zilei

19/11/2022 - BATJOCORITORII LUI DUMNEZEU

Cine asupreşte pe sărac batjocoreşte pe Ziditorul său, dar cine are milă de cel lipsit cinsteşte pe Ziditorul său.

Proverbele 14.31

Este greu de înțeles de ce un om se pretează să-i asuprească pe cei care au puține resurse, atât materiale, cât și intelectuale. Căci, dacă ar fi fost el cel care să se fi aflat în nevoi, cu siguranță nu ar considera că este bine să fie batjocorit. Așa cum ne-a învățat Isus, ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel (Luca 6:31). Oricine se lasă înșelat de acest duh rău de umilire a unui om mai puțin avut sau cu resurse limitate va plăti scump.

Asupritorii celui sărac batjocoresc pe Domnul, Creatorul tuturor oamenilor și tuturor lucrurilor. Cu siguranță, nu este nimic mai rău decât să-L jignești profund. Plăcerea de a vedea o ființă umană suferind de două ori, fiindcă a avut anumite limite sau nu a avut aceleași oportunități care le deschide calea unora, arată că practicantul acestei rele este în mâinile vrăjmașului. Diavolul face rău pentru a pricinui rău unui om și apoi îi pune și pe alții să-l chinuie.

Nu-l lăsa pe Satana să te folosească pentru a necăji pe cineva sau a-l face să sufere. Pe cât posibil, ar trebui să-i ajutăm pe cei cu handicap, pentru că asta L-ar face pe Domnul fericit. Când Dumnezeu se bucură de comportamentul nostru, El ne este puterea. Cei care fac binele sunt întotdeauna ajutați la nevoie (Galateni 6:9), ceea ce nu înseamnă doar în vremuri de restriște.

Un compliment, o laudă sau o recomandare este deja o treabă bună, pentru că, aproape întotdeauna, cei care au mai puțină știință sau avuții sunt ocoliți de alții. Cei excluși de societate vor trăi mai bine dacă le vom oferi un cuvânt de încurajare sau ceva care să le aline suferința. Pe de altă parte, trebuie să ne amintim că nu sunt ființe inferioare, ci la fel ca noi. Chiar dacă sunt mai modești, nu este drept să-i asuprim.

Oricât de mare ne e grija nu este îndeajuns, pentru că cine își bate joc de un individ care are mai puțin decât noi sau se bucură de nenorocirea care s-a abătut asupra cuiva sau unui popor, nu va rămâne nepedepsit. Cel care își bate joc de un om cu o problemă este de acord cu ceea ce i-a făcut diavolul și, în același timp, necinstește pe Domnul, care ne-a făcut după chipul și asemănarea Lui (Geneza 1,26). Nu ar fi mai bine să-i dai o mână de ajutor?

Problemele sunt lucrarea dușmanului și trebuie combătute de slujitorii Domnului, dar în conformitate cu legile biblice. Chiar și când îi mustrăm pe cei care au făcut un rău, nu putem exagera și spune ceea ce ne vine la gură, deoarece ca fii ai lui Dumnezeu, trebuie să vorbim ceea ce vorbește El, căci Scripturile spun că cel trimis de Domnul rostește cuvintele Sale. (Ioan 3,34). Fii întotdeauna un slujitor smerit în orice situație și nu lăsa gura să te bage în păcat (Eclesiastul 5:6).

Dacă Dumnezeu este răzbunătorul celor care au probleme, cum să nu fie binecuvântătorul celor care îi ajută pe cei nevoiași? Sunt sigur că niciunul dintre prietenii mei nu va insulta vreodată pe cineva care are o problemă fizică sau financiară, pentru că Îi slujim Domnului.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!