Mesajul zilei

20/11/2022 - CUNUNA ȘI SLAVA

Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor.

Proverbele 17.6

Cei care trăiesc numai pentru plăcere își pot supăra părinții și necinsti Cuvântul lui Dumnezeu, care ne avertizează că fiii sunt o moștenire de la Domnul (Psalmi 127.3). Este bine să ținem cont de acest verset, pentru că trăim într-o vreme în care diavolul face ca tot mai multe țări să adopte legea avortului și astfel bebelușii să fie scoși din pântecele mamei pentru a fi lăsați să moară într-un coș de gunoi. Această barbarie, care are consimțământ legal, este un păcat.

Chiar și cuplurile sterile ar trebui să se roage pentru a fi vindecate de această problemă, pentru că Domnul face din femeia stearpă o mamă veselă în mijlocul alor săi (Psalmi 113:9). Cu toate acestea, de dragul unei cariere, există femei care își sacrifică maternitatea binecuvântată pentru a obține mai mulți bani sau împlinire profesională. Însă, fără îndoială, vor da socoteală de ceea ce au făcut cu capacitatea de a-i da lui Dumnezeu moștenirea. Este mai bine să asculți decât să aduci jertfe (1 Samuel 15:22).

Când Cel Preaînalt a vindecat femeile din casa lui Abimelec, regele Gherarului, prin rugăciunea lui Avraam, a dat dovadă că îi place să facă din femeile sterpe mame fericite. Propria soție a patriarhului, Sara, a fost vindecată de Cel Atotputernic de sterilitate la vârsta de 90 de ani, iar apoi au urmat Rebeca, soția lui Isaac, Rahela, soția lui Iacov, Ana, care a fost mama lui Samuel, și atât de multe altele.

Pentru cei care susțin teza că fiecare are dreptul să facă ce vrea cu propriul trup, merită să ne amintim că Onan, fiul lui Iuda, a fost ucis de Domnul pentru o astfel de practică (Geneza 38:8-11). S-ar putea ca Dumnezeu să fi procedat astfel numai cu acel om, dar va lăsa oare să scape pe alții care fac la fel sau folosesc alte mijloace? Biblia avertizează că Domnul nu are în vedere fața omului (Romani 2:11), atât pentru a face bine, cât și pentru a face dreptate. Fii cu băgare de seamă!

Cununa celor bătrâni sunt nepoții, așa că nu este bine să-ți lași părinții fără această răsplată, căci ei sunt slava copiilor lor (Proverbele 17:6). Acest adevăr a fost determinat la începutul creației și va rămâne așa pe vecie. Așadar, cei care nu au acordat atenția cuvenită la ceea ce spune Tatăl ceresc ar trebui să-și schimbe comportamentul, pentru că, la Judecata de apoi, orice faptă împotriva Adevărului va fi dovedită ca fiind nedreaptă și păcătoasă.

Luptă cu toată puterea pentru a împlini voia sfântă și astfel vei fi onorat mereu. Cei care cinstesc pe Cel Preaînalt și ascultă de poruncile Sale, atunci când au nevoie, vor vedea că El nu uită faptele pe care le-au făcut. Prin urmare, nu te lăsa niciodată folosit pentru a face vreun rău planului sfânt, căci cu siguranță Dumnezeu va da fiecăruia după faptele sale.

Nu lăsa ca vanitatea să necinstească pe Cel Atotputernic. Sexul are multe funcții în căsătorie – fizice, mentale și spirituale – dar cea mai mare dintre ele este procrearea așa cum a prevăzut Domnul. Astfel încât ai grijă pentru că diavolul va face orice să te facă să te împiedici în această privință. Păzește poruncile și fii iubit de Tatăl tău ceresc (Ioan 14:21).


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!