Mesajul zilei

21/11/2022 - CUVINTELE ALESE

Cuvintele alese nu se potrivesc în gura unui nebun; cu cât mai puţin cuvintele mincinoase, în gura unui om de viţă aleasă!

Proverbele 17.7

Bine ar fi să nu existe pe lume oameni proști, căci acestora nu li se dezvăluie cuvintele alese, ceea ce i-ar face să aibă succes. Paguba celor care neagă existența Domnului este mare, pentru că atunci când sunt atacați de dușman, nu au nicio cale de scăpare din suferință. Mai mult, pentru că nu și-au primit iertarea păcatelor, când va sosi ziua Judecății, vor primi osânda veșnică.

Smintiții se uită la creație și spun că nu există Dumnezeu, căci facerea a fost posibilă pintr-o dezintegrare inventată de cineva, ceea ce a devenit o doctrină acceptată de mulți. În adâncul inimii, aceștia știu că există o Ființă inteligentă, Creatoare a tuturor lucrurilor, care, dacă este chemată, le va răspunde rugăciunilor. Dar, din păcate, forțele întunericului care îi stăpânesc nu îi lasă să creadă așa cum ar trebui pentru a fi mântuiți.

Aliații teoriei evoluției, create de Darwin pentru a încerca să explice originea speciilor existente pe planeta noastră, sunt și ei considerați nebuni, deoarece cred în ceva ce nu a fost niciodată dovedit. În ciuda a aproape 200 de ani de când oameni de știință din întreaga lume și-au dedicat viața pentru a-i dovedi veridicitatea, aceasta nu rămâne decât o teorie. Pentru aceștia, Cuvântul lui Dumnezeu este considerat o nebunie.

Se cuvine ca, în toate privințele, robului Domnului să nu i se dea cuvintele alese - puterea de a reuși. Este vorba de cel care nu vrea să accepte Adevărul, deși acesta i s-a revelat și, cu rea știință, a optat pentru minciună. Pe de altă parte, copiii Împăratului celui veșnic trebuie să evite cuvântul mincinos, care nu are putere și nu ajută pe nimeni. Fără îndoială, există multe avantaje în a crede în Domnul.

Cel care neagă puterea Creatorului de a mântui pe cei rătăciți, de a vindeca pe cei bolnavi și de a-i elibera pe cei asupriți, și care ne învață altceva este judecat de Dumnezeu adeptul vorbirii mincinoase și, prin urmare, acest om nu-L are alături pe El. În plus, pentru că insistă asupra teoriilor sale, nu va putea scăpa de condamnarea pe care o va primi la Judecata de apoi. Așadar, este infinit mai bine să crezi în Domnul și să faci ceea ce te învață El.

Taina de a iubi pe Dumnezeu – a primi și păzi poruncile și, prin urmare, a fi iubit de El – este să vorbești conform Scripturilor, căci în ele este viața veșnică (Ioan 5:39). Întrebarea ce se pune este de ce să te lași înșelat de greșeală dacă, crezând și spunând adevărul, vei scăpa de puterea diavolului de a te face să suferi și vei fi stăpân pe viața ta. Trezeşte-te pentru că Tatăl tău îți dă cu plăcere Împărăția (Luca 12:32).

Nu va fi iertare în Ziua cea mare. Chiar și cei care au reușit să facă minuni, să scoată demoni și să prorocească, dar nu au urmat Calea Domnului, vor fi aruncați în întunericul de afară, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților (Matei 8,12). Așadar, străduiește-te să te înțelegi cu Judecătorul cel drept, urmând îndrumările biblice, până să nu fie prea târziu.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!