Mesajul zilei

23/11/2022 - CAUTĂ DRAGOSTEA!

Cine acoperă o greşeală caută dragostea, dar cine o pomeneşte mereu în vorbirile lui dezbină pe prieteni.

Proverbele 17.9

Când Domnul îți aduce la cunoștință vreun lucru greșit pe care cineva l-a făcut, să nu fii bârfitorul urbei căruia îi place să răspândească veștile rele, astfel încât omul în cauză să fie văzut prost. Această ambiție deșartă nu trebuie să-ți stăpânească niciodată inima! Într-o situație ca aceasta, mai întâi roagă-te pentru a primi îndrumarea Tatălui. Apoi, cu înțelepciunea de Sus, află cine greșește, spune-i ce ai aflat sau văzut și, cu dragoste, mustră-l prin Cuvânt.

Însă, când te duci la fratele căzut, ai grijă să nu părăsești prezența lui Dumnezeu, căci explicația pe care ți-o dă s-ar putea dovedi a fi o cursă pentru tine. Răul este atât de urâcios încât îi spurcă și pe cei mai sfinți dintre copiii lui Dumnezeu. Nu te pierde în amănunte și, dacă este necesar, veghează și roagă-te ca să nu cazi în ispită. Nu uita că, în orice moment, hainele trebuie să ne fie albe, fără nicio murdărie de la vrăjmaș.

Un alt factor important este să nu acționezi într-un mod autoritar, pentru că o astfel de atitudine poate fi o lovitură pentru cel care a căzut și chiar pentru tine. Tot ceea ce facem trebuie să fie conform Cuvântului, dar în spiritul Noului Testament. Gândește-te la momentele în care aproape ai căzut sau poate ai și căzut. Din acest motiv, cu blândețe și răbdare, îndrumă-l pe cel rătăcit către înțelepciunea și dragostea lui Dumnezeu. Este important să nu părăsești niciodată Scripturile.

Îndrumarea de a acoperi greșelile a fost dată de Legea sfântă – conform căreia păcatele erau „acoperite” cu sângele animalelor jertfite – deoarece Isus nu venise încă și nu murise pe cruce. Însă, odată cu moartea Mântuitorului, fărădelegile au fost șterse și spălate cu sângele Său. Astfel, oamenii și-ar putea primi iertarea, care este disponibilă celor care își însușesc ceea ce a făcut Domnul pe Calvar. Prin urmare, îndreaptă pe om spre iertare ca să fie iubit de Dumnezeu.

Scopul creștinului trebuie să fie acela de a-l conduce pe cel care a greșit la comuniunea cu Domnul, și nu la înfrângere, stare în care se află deja. Astfel, vei fi foarte plăcut Celui care vrea binele tuturor. Tatăl lucrează pentru a salva vieți, și nu pentru a arunca oamenii în focul veșnic. El va face asta doar la Judecata de apoi cu cei care refuză să se supună Adevărului. De aceea, fii un lucrător vrednic, făcându-i pe mulți să caute pocăința și mântuirea.

Încă o dată, te avertizez să fii atent la lucrarea celui rău, căci El va face totul pentru a te ispiti, astfel încât să vorbești altora de viața cuiva. Chiar dacă cineva îți este confident, până la urmă îți vei pierde pe cei mai buni prieteni. Deci, nu lăsa greșeala cuiva să te despartă de prieteniile sincere; fii ferm în lucrarea ta, fără a ceda niciunei manevre a lui Satana. Dacă ți se dezvăluie ceva, acționează așa cum ar face Domnul.

Suntem chemați să-i unim pe oameni și să-i aducem pe cei pierduți în părtășie. Dacă vom face acest lucru, vom îndeplini una dintre misiunile care ne-au fost încredințate. Prin urmare, continuă să faci ceea ce ți s-a poruncit, fără să te abați din drum, chiar dacă primești alte responsabilități. Nu judeca niciodată importanța unei sarcini potrivit convențiilor.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!