Mesajul zilei

26/11/2022 - CEL MAI ILUSTRU

Iaebeţ a chemat pe Dumnezeul lui Israel şi a zis: „Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă!…” Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse.

1 Cronici 4.10

Este posibil ca un om să se fi născut într-o familie de proastă reputație sau să trăiască disprețuit până și de propria familie. Cu toate acestea, dacă crede că Dumnezeu are un scop în viața sa, este în măsură să înceapă o mare schimbare. Când aflăm despre Evanghelie, intrăm în contact cu puterea care a creat atât Universul, cât și ființa umană. Așadar, dacă suntem atenți la ceea ce ne spune Cel Preaînalt, ne vom putea schimba viața în bine.

Iaebeț avea totul, dar a ascultat de Cuvântul Domnului și, cu curaj, a chemat pe Dumnezeul lui Israel. Primul pas este să asculți de Domnul – să crezi în Cuvântul Său – și apoi să strigi către El din toată inima. Apoi, este necesar să aflăm tot ceea ce Tatăl ceresc are pentru ai Săi și să nu ne socotim niciodată incapabili, pentru că El Însuși Își va împlini promisiunile.

Iacov nu ar fi fost niciodată patriarhul evreilor, descendență din care avea să vină Isus, dacă ar fi acceptat înfrângerea pe care a suferit-o încă din pântecele mamei sale. A fost o luptă în pântecele Rebecăi și Esau, fiind mai puternic, a ieşit primul. Dar deși fusese dat înapoi, pierzându-și dreptul celui dintâi născut, Iacov s-a prins de piciorul fratelui său, de parcă ar fi spus: „Mi-ai luat binecuvântarea, dar te voi înlocui”. Prin urmare, numele lui a fost Iacov - înlocuitorul.

Dându-și seama că Dumnezeu i-ar putea schimba viața, Iaebeț s-a umplut cu credință și s-a comportat fără teamă, ca un uriaș, rugându-se cu putere ca viața să-i fie transformată, fiindcă avea pe Cel Atotputernic ca Ajutor. Aceeași oportunitate este oferită tuturor, dar numai cei care se angajează față de Creator și fac voia Lui vor fi slujiți. Luptă, și Dumnezeu te va onora.

Când te rogi pentru a-ți primi binecuvântarea, nu te limita și nici nu limita pe Dumnezeu, care este Domnul. Nu uita că El are toată puterea în Rai și pe Pământ și, în același timp, El nu se opune să ai succes. Oricine cunoaște promisiunile Lui se poate ruga fără teamă și cu încredere, căci Lui îi place să răspundă celor care sunt ai Săi.

Iaebeț a vrut tot ceea ce Dumnezeu a promis că va face pentru el și a obținut. Prin punerea exclamației și punctelor de suspensie în înregistrarea biblică, scriitorul sacru a fost îndemnat de Domnul să arate că a vorbit mai mult, dar asta nu ne interesează. În același mod, trebuie să-ți deschizi inima, să te rogi lui Dumnezeu și să crezi până când vei obține tot ceea ce El ți-a arătat în Cuvânt.

Când te supui Noului Legământ făcut de Isus pentru tine, ai parte de clauze, cereri și alte dorințe care să facă parte din Legământ, care are ca martor sângele lui Hristos și garantează împlinirea a ceea ce ți-a fost promis și revelat. Făgăduințele Bibliei sunt pentru toți cei care îndrăznesc să creadă în ele și să le ceară.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!