Mesajul zilei

27/11/2022 - BOGAT ÎN ÎNDURARE PENTRU TOȚI

În adevăr, nu este nicio deosebire între iudeu şi grec, căci toţi au acelaşi Domn, care este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.

Romani 10.12

Creatorul a făcut pe toți oamenii după chipul și asemănarea Sa, și îi tratează pe toți la fel; prin urmare, nu discrimina și nici nu privilegia niciodată pe nimeni. Nu contează culoarea pielii, originea, cum ai trăit până L-ai găsit pe Isus și te-ai convertit, nici condiția ta culturală, financiară sau socială. Chiar și cel care s-a mutilat din orice motiv trebuie respectat, căci dacă Dumnezeu l-a chemat, cine îi poate închide ușa?

Pe de altă parte, nu te lăsa discriminat de nimic; la urma urmei, planul Domnului te-a inclus în felul tău de a fi și în măsura credinței care ți-a fost dată. Cei care nu se asumă așa cum i-a făcut Dumnezeu, într-o bună zi, vor trebui să dea socoteală înaintea tronului Judecății despre ceea ce au făcut cu Cuvântul trimis, dacă nu l-au primit sau nu au procedat așa cum a fost cerut. Prin urmare, ai grijă să nu fii pasibil de pedeapsă.

Dumnezeu este Stăpânul tuturor oamenilor și îi iubește. Prin urmare, nu există om de care să nu-i pese dacă dușmanul decide să-l atingă. Cel Preaînalt își va ridica steagul și va intra în luptă de îndată ce ai Săi vor începe să fie atacați, pentru că sunt proprietatea Lui. Așa cum oricărui individ nu îi place să vadă ceea ce este al său să fie atacat sau hărțuit, nici Celui Atotputernic nu-I place. El este extraordinar!

Tatăl ceresc este bogat cu toți, ceea ce înseamnă că El are toate resursele pentru a satisface nevoile celor care vin la El. Lui nu-i lipsesc capacitatea, puterea și dorința de a ajuta. Unii, de exemplu, pot chiar să se roage corect, dar după ce s-au rugat, nu cred că Dumnezeu îi va ajuta sau îi va proteja. Astfel, El nu poate face nimic. Numai cei care cred vor vedea slava Domnului.

Este necesar să-L chemi pe Cel Preaînalt, să strigi până când limita cărnii este îndepărtată, ispitele, dezlegate, și poți să-ți asumi binecuvântarea. Doar cei care cunosc Adevărul – învață și își asumă ceea ce dezvăluie – vor fi eliberați de el. Nu are rost să te rogi, să plângi și să ceri să fii ajutat, pentru că ceea ce Îl va face pe Dumnezeu să-Și înceapă lucrarea în numele tău este rugăciunea credinței.

Față de toate aceste lucruri, de ce să nu-ți schimbi viața și să fii o persoană curată și prosperă? Dacă Dumnezeu nu poate face schimbarea necesară în tine, atunci El Și-a pierdut puterea; cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla niciodată. El este Domnul tuturor celor care Îl cheamă, fie că sunt religioși sau nu. Chemându-ne să fim slujitorii Săi, El se așteaptă să folosim puterea Lui, astfel încât voia Sa să se facă așa cum a spus El.

Trezește-te, frate iubit, la următorul fapt: credința pe care ți-o dă Dumnezeu aduce ceea ce este necesar pentru a fi o mare binecuvântare. De acum înainte, nu pierde niciodată legătura cu Domnul (care vine prin credință). În acest fel, vrăjmașul se va ține departe de tine. Nu uita că El este darnic cu cei care îi cer ajutorul.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!