Mesajul zilei

28/11/2022 - CA O TURTURICĂ PROASTĂ

Ci Efraim a ajuns ca o turturică proastă, fără pricepere; ei cheamă Egiptul şi aleargă în Asiria.

Osea 7.11

A se abate de la voia sfântă este o hotărâre proastă pe care cineva o poate lua, pentru că, cu siguranță, va cădea în ghearele distrugătorului. În lumea duhurilor, nu există o cale de mijloc: fie ești cu Domnul, fie sub stăpânirea împărăției întunericului. Astfel, este posibil să faci vreun lucru ce este condamnat de Scripturi. Cine face ce vrea diavolul este, fără îndoială, slujitorul lui. Îndurare!

Tribul lui Iosif a fost împărțit în două și, prin urmare, ar putea avea parte de o binecuvântare sporită. Deși au avut exemplul întemeietorului său, care a fost un adevărat slujitor al lui Dumnezeu, urmașii săi nu au știut să prețuiască credința patriarhului și au încetat să se bucure de ceea ce li s-a dat. Efraim a fost folosit și ca nume pentru partea lui Israel care s-a răzvrătit. Oamenii de aici erau din casa lui David, care, înarmați cu arcuri și săgeți, au fugit dinaintea vrăjmașului, ceea ce nu a fost pe placul Domnului.

Contează câtuși de puțin dacă ți s-a dat armamentul necesar, fiindcă lipsa înțelegerii biblice te va face ca o turturică proastă. Tot ceea ce ține de viață și de evlavie ne-a fost dat și, dacă căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, vom vedea că, toate aceste lucruri ni se vor da pe deasupra (Matei 6:33). Domnul nu-i va părăsi niciodată pe cei care se încred în El.

Omul care nu caută înțelegerea nu încetează să fie un fiu iubit de Domnul; cu toate acestea, din cauza lipsei acestui ingredient important, acesta va greși și va irosi mult din ceea ce ar fi putut avea de la El. Fii gata să fii un slujitor pregătit, care folosește corect Cuvântul Adevărului. Așadar, când vine ziua încercării și te simți slăbit sau incapabil de a rezista, cu puțină rugăciune, puterea îți va reveni.

Cine nu caută pe Cel Preaînalt, cheamă Egiptul – simbol al păcatului – și Asiria, unde închinarea la duhurile rele este o practică obișnuită. Ori, cei nelegiuiți nu-L au pe Domnul. Ce oare pot face oamenii cu multe păcate la activ pentru cei care au fost eliberați din imperiul sclaviei? Cum pot oare închinătorii la duhurile rele să-i ajute pe copiii Luminii? De fapt, aceștia nu îi pot ajuta decât pe „asirieni” și „egipteni”.

Atât în Egipt, cât și în Asiria treburile omului și ale Iadului sunt la putere; însă, aceștia nu au puterea de a ajuta atunci când suferința este cauzată de forțele întunericului. Numai cei care slujesc lui Dumnezeu au autoritatea ca orice vor lega pe pământ să fie legat în ceruri şi orice vor dezlega pe pământ să fie dezlegat în ceruri (Matei 16:19).

Dumnezeu veghează asupra vieților noastre, așa că trebuie să ținem cont că, departe de El și de îndrumarea Sa, vom cădea în greșeală. El vrea ca noi să ne bucurăm de bogăția slavei Sale, care este infinit mai mare decât cea a omului. Cu toate acestea, din păcate, mulți se lasă amăgiți de orice bunuri materiale și, în consecință, nu vor avea parte de ceea ce poate face Cel Atotputernic pentru ei.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!