Mesajul zilei

29/11/2022 - CEI CE SĂVÂRȘESC FĂRĂDELEGEA

Şi-au pierdut mintea toţi cei ce săvârşesc fărădelegea, de mănâncă pe poporul Meu, cum mănâncă pâinea, şi nu cheamă pe Domnul?

Psalmi 14.4

 

Fărădelegea este o lucrare a diavolului în viața omului care nesocotește planul Domnului și se poartă contrar Lui. O astfel de atitudine îl face pe acest individ să disprețuiască dragostea lui Dumnezeu și să aprobe practicile pe care Creatorul le condamnă cu tărie. Cei care sunt în nelegiuire nu văd nimic rău ca cineva să se prostitueze, să se drogheze sau să facă alte asemenea lucruri sau chiar și mai rele, pentru că cred că fiecare are dreptul să facă și să fie ce vrea.

Vrăjmașul folosește acest mod de gândire pentru a înșela, dacă este posibil, chiar și pe cei aleși. Nu sunt puțini cei care au început bine, dar pe măsura trecerii timpului au lăsat dragostea să se slăbească și nelegiuirea a pus stăpânire pe ei. Mulți nici măcar nu suportă să vorbească despre Dumnezeu și lucrarea Lui, pentru că au devenit slujitorii răului. Săracii oameni! În Ziua Judecății, vor fi condamnați la pedeapsa veșnică. Și atunci, ce vor face?

Cine nu face lucrarea sfântă în mod corespunzător devine un slujitor necinstit și un ajutor al diavolului, ceea ce îi va aduce aceeași condamnare. Ceea ce nu știe acest fel de om este că modul lui de viață nu îi dă cale de întoarcere. Când va primi sentința finală și va începe să mărșăluiască spre tărâmul întunericului, va dori să se întoarcă la lumină, dar nu va putea, ci va continua de-a pururea să cadă în abisul fără fund.

Oamenilor răi nu le pasă de osânda veșnică a poporului, ci doar de a fura poporul. Robul lui Dumnezeu, pe de altă parte, se străduie din toate puterile sale pentru a îmbrăca pe cel gol, a hrăni pe cel flămând, a-i lua bolnavului suferința și elibera pe prizonier din închisoare. Acesta va primi înmulțit ceea ce a dat din mâinile Domnului. Însă, în ceea ce-i privește pe cei răi, chiar și ceea ce au primit de la Cel Preaînalt le va fi luat. Merită oare să duci o astfel de viață?

Dumnezeu îți dă pâine – Cuvântul revelat – pentru ca tu să mănânci din ea și astfel să ai puterea, priceperea și tăria de a-l face pe fratele tău să înțeleagă voia sfântă și să împlinească misiunea dată de Domnul. Dimpotrivă, cei răi cred că au dreptul de a folosi oamenii în scopuri personale, profitând de neștiința lor și ținându-i în sărăcie și precaritate duhovnicească.

Acești oameni nelegiuiți greșesc prin faptul că nu Îl cheamă pe Domnul. Dacă ar fi făcut-o, ar fi primit puterea de a-i elibera pe cei neglijenți din robia diavolului. Prețul pe care îl vor plăti pentru asta va fi foarte mare. Cel care nu învață cele scrise în Cuvânt, trunchiază Adevărul pentru a-i ține pe oameni sub porunca sa și umple paharul cu mânia Celui Preaînalt.

Fii un slujitor al Adevărului. În felul acesta, pe lângă faptul că îi placi Domnului și, prin urmare, trăiești bine, nu te vei face niciodată de rușine. Planul lui Dumnezeu este bun, desăvârșit și fără greșeală; prin urmare, împacă-te cu El acum și fii fericit în vecii vecilor. Ce hotărâre vei lua?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!