Mesajul zilei

30/11/2022 - IMPORTANȚA BINEFACERILOR

Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!

Psalmi 103.2

Psalmistul a înțeles că a binecuvânta pe Domnului îl va face să nu piardă cel mai prețios lucru pe care i-l dăduse Dumnezeu: darul de a-și mângâia sufletul, dar și pe cel al altora. În acest sens, nu ar trebui să uite niciodată binefacerile ce i s-au făcut. Aducând mulțumiri pentru acestea, psalmistul își aduce aminte de puterea sfântă dăruită de Cel Preaînalt de a rezolva problemele. El nu vrea ca să trăim sub asuprirea celui rău.

Tatăl ceresc ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz (2 Corinteni 1:4). Așa că, din când în când, încearcă să-ți amintești ce ți s-a făcut și vezi că acel dar de a rezolva problemele este în tine. Deci, prin orice necaz ai trece, folosește-te de această pricepere.

Pe lângă faptul că ne vindecă, sau ne rezolvă alte dificultăți, Dumnezeu ne dă putere asupra atacurilor malefice și, astfel, putem scăpa de orice suferință. A folosi puterea sfântă pentru a găsi un răspuns la suferința noastră este una dintre binecuvântările pe care nu le putem uita. Aceasta dovedește că există o soluție pentru suferințele omului și este unul dintre cele mai bune moduri de a fi în comuniune cu Tatăl.

Așadar, când treci prin vreun necaz sau tot felul de probleme trimise de vrăjmaș, nu te lăsa influențat de împrejurări, pentru că, pe lângă faptul că îți pune un rău în viață, el face ceea ce îi este propriu: să spună minciuni. Diavolul va insista asupra faptului că o astfel de situație este normală și că toți oamenii se confruntă cu probleme. Însă, nu accepta așa ceva! Cel care s-a născut din nou în Hristos este eliberat de uneltirile întunericului.

Cel rău îl face pe om să se gândească la un lucru păcătos, cât și să se simtă responsabil de ispită și marginalizat. Pentru acesta, a înfrunta ispita era ca și cum ar fi făcut un păcat. Astfel, nu se mai roagă și nici nu are curajul să alunge pe vrăjmaș, pentru că se consideră prea stricat pentru a fi folosit de Domnul. Genul acesta de gândire poate îndepărta pe oricine de prezența lui Dumnezeu.

Prin urmare, nu uita de binefacerile Domnului și, când diavolul vine cu propuneri destrăbălate, vreo boală sau orice problemă, folosește darul mângâierii și pune pe dușman pe fugă. Dumnezeu te încununează cu bunătate (arta de a face binele) și dreptate (capacitate de a condamna răul și de a scăpa de el). Tu hotărăști ce vei avea sau nu, și cum vei trăi.

Fii un mângâietor al celor care aproape au greșit sau au căzut în greșeală, căci ai virtutea de a-i răscumpăra, scăpându-i din foc. Dacă până acum n-ai făcut nimic pentru oamenii asupriți de același rău care te-a asuprit și pe tine, de acum înainte știi că ai fost însărcinat și pregătit de Domnul pentru această lucrare.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!